Kılıçdaroğlu: 6 oku yeniden yorumlayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti ideolojisinin temel taşları olan 6 oku yeniden yorumlayacaklarını açıkladı. Today's Zaman gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayın partiyi değiştirmek ve yenileştirmek için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eylül ayında yapılması planlanan olağasütü kongrenin partiyi değiştirmek için bir fırsat sunduğunu söyledi.

Today's Zaman gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu'nun değişimden kastı CHP ideolojisinin temelindeki 6 ok oldu. CHP lideri "değiştireceğiz" demedi, ancak 6 oku yeniden yorumlayacaklarını açıkladı.

"Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yeni CHP'ye ihtiyacı var. Bu kongre bize, değişim ve yenilenme rüzgarını CHP'ye taşımamızı sağlayacak. Bizim altı okumuz bellidir, ilkelerimiz bellidir. Bunlar değişmeyecek ama bunların yorumu daha çağdaş, daha evrensel anlayışa göre olacak. Böyle yorumlamak ve anlamak zorundayız. Bu kurultay bu değişimlerin güçlenmesi için bir fırsat olacak." dedi.

Kılıçdaroğlu, değişimin 6 okun hepsini kapsayacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Takvim'den kaset iddiası! Gündem ''Davutoğlu oy kaybettirir'' Gündem Alman istihbaratçılar doğruladı Gündem 5 kayıp gençle ilgili ses kaydı ortaya çıktı Gündem