Rusya'dan Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin yeni açıklama

Kremlin, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, FBI'dan Çatayev'in iadesini istediklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını da belirtti. Puşkov, "onu bize teslim etmediler ve işte o da İstanbul'u patlattı. Bunun sorumlusu kim?" ifadelerini kullandı. Rusya Terörle Mücadele Komitesi, Ocak'ta Çatayev'in IŞİD'e katıldığını ve Kafkas kökenli teröristleri Rusya ve Avrupa ülkelerinde eylem yapması için hazırladığını duyurmuştu.

Konuyla ilgili bir açıklamada Kremlin Dmitriy Sözcüsü Peskov'dan geldi. Peskov, Gözaltına alınan Rusya vatandaşlarının terör saldırısıyla gerçekten bağlantılı olup olmadığına dair net bilgi olmadığını belirtti.

Türkiye ve Avrupa güvenlik servislerini de eleştiren Peskov, Rusya'nın uyarılarını dikkate almadığını söyledi, "Ne yazık ki bunlar,İstanbul’daki saldırılar bu ihmalin sonucu olabilir” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Sultanahmet'ten bırakıldı, Atatürk Havalimanı'ndan çıktı Gündem Giresun Valisi Hasan Karahan: Olayın nasıl gerçekleştiğini tespit için çalışmalar sürüyor Gündem Mustafa Sarıgül hastaneye kaldırıldı Gündem ABD basını: Türkiye Vahidov'u da tutukladı Gündem