Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Türkiye'nin aşı sorunu bitti''

Yapılan yeni anlaşmalarla toplu aşılamanın hızlandırılması hedefleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin aşı sorununun bittiğini açıkladı. Koca, "Haziran'da 20 yaş üstü herkes aşılanacak" dedi

Abone ol

Yaz mevsimine daha güvenli girmek için Haziran'da 20 yaş üstü herkes aşılanacak. AçıklamaSağlık BakanıFahrettin Koca, yaptı. Türkiye'nin aşı sorununun bittiğini söyledi.

Toplu aşılamada Türkiye dünyada ilk 10'da yer alıyor.

Hürriyet'e konuşan Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye’nin aşı sorunu halloldu, bu iş bitti diyebilir misiniz?" sorusuna "Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür." yanıtını verdi.

Son olarak Biontech ile yapılan son anlaşmayla birlikte 120 milyon doz aşı geleceği açıklandı. Koca, "Sputnik ve Sinovac’la yaptığımız anlaşmalar var. Oralardan gelecek aşılar var. O aşıları da bekliyoruz. Ama bugün öyle bir noktadayız ki Sputnik ve Sinovac hiç gelmese bile sorunumuzu çözmüş durumdayız." dedi.

Koca, toplu aşılamanın hızlanmasıyla birlikte yasakların da azaltılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığından yeni karar: Favipiravir çocuklarda da kullanılabilecek Sağlık Aşıya talep neden azaldı? Sağlık Türkiye'nin 21 Mayıs Kovid-19 bilançosu: 214 vefat, 9 bin 528 yeni vaka Sağlık Medikalcilerden talep: 20 Mayıs'ı Medikalciler günü resmileşsin Sağlık