TSK'dan Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 5 terörist etkisiz hale getirildi

TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine hava harekatı düzenlendiğini bildirdi.

TSK tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam ediliyor.

Aktarılan bilgilere göre, teröristlerin, keşif/gözetleme vasıtalarıyla Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi.

Bu kapsamda teröristlere yönelik 14 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen hava harekatında silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü tarafından kullanılan barınak ve sığınakların da tahrip edildiği ifade edilirken, harekata katılan uçakların emniyetle üslerine döndüğü bilgisi verildi.

ulusal.com.tr

Milli Savunma Bakanı Canikli'den bedelli askerlik açıklaması! Gündem Soylu, banka soyguncusunu yakalayan uzman çavuşu kutladı Gündem Mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara aylık 400 TL çocuk desteği Gündem TSK: Bölgesel güvenlik konuları görüşüldü Gündem