İran, Rusya, Suriye Savunma Bakanları Zirvesi gerçekleşti

Rusya, İran ve Suriye savunma bakanları Tahran’da bir araya geldi. Tahran zirvesinde bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü, terörizmle etkin ve koordineli mücade konuları görüşüldü. Zirvenin açılış konuşmasında söz alan İran savunma bakanı, “bu toplantının bölge ülkelerini hedef alan tehlikeli bölünme komplosuna karşı önemli bir adım olamasını arzu ediyoruz" dedi.

Abone ol

Rusya, İran ve Suriye Savunma bakanları üçlü zirvesi İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşti.

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygo ve Suriye Savunma Bakanı General Fehed Casım Feric’in katıldığı üçlü zirvede, başta Suriye’nin güvenliği olmak üzere, bölgedeki son gelişmeler ve terörizm ile ortak mücadeleyi güçlendirmesi konuları ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, bölge ülkelerinin tehlikeli bir bölünme komplosu ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Hüseyin Dehgan, “bu toplantının bölge ülkelerini hedef alan tehlikeli bölünme komplosuna karşı önemli bir adım olasını arzu ediyoruz” dedi.

İran savunma bakanı bölgedeki terörizm sorununun ABD ve İsrail’in emperyalist politikalarından kaynaklandığını söyledi.

Toplantının önemini, “bölgede terörizme karşı keskin, hızlı, çok yönlü ve koordine operasyonlar yapılmasının gerekliliğini vurgulamak” olarak özetleyen Dehkan, Suriye içerisindeki grupları uyardı.

Hüseyin Dehkan, “Suriyedeki tüm gruplar akıllıca davranmalı, ülkenin meşru hükümeti ile müzakere ederek, ülkede barış ve huzuru sağlamalı, terörizim tehlikesini ortadan kaldırılmalıdırlar” dedi.

Haber Kamera: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

IŞİD'li Durmaz’ın bilgisayarının bomba yüklü olduğunu tespit edildi Gündem Asker operasyonların bittiği Şırnak'tan ayrılıyor Gündem Bugün mezun oldular Gündem 682 fezleke Başbakanlık’ta Gündem