İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge: Pazar yerlerine kontrollü giriş-çıkış sağlanacak

Kovid 19 ile mücadele kapsamında pazar yerlerinde ilave tedbirler alınacak. İçişleri Bakanlığınca ek genelge yayımlandı. Buna göre, belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç­ gereçle kapatılacak. Kontrolsüz giriş çıkışlar engellenecek. Bir tedbir de eczaneler için alındı. Ankara, Kırıkkale ve İzmir'de eczanelerin çalışma saatleri 2 saat kısaltıldı.

Abone ol

Koronavirüsle etkin mücadele kapsamında alınan önlemler genişletiliyor. Pazar yerleri için ilave tedbirler geldi. İçişleri Bakanlığınca, daha önce pazar yerlerinin düzenlenmesine yönelik genelgeye ek bir genelge daha valiliklere gönderildi.

Buna göre, belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç­ gereçle kapatılacak. Amaç, kontrolsüz giriş­ çıkışları engellemek.

Pazar yerine giriş ve çıkışlar mümkünse aynı yerden yapılmayacak. Eğer zorunluluk varsa giriş ve çıkış için ayrı koridorlar oluşturulacak.

Sergi, tezgah veya tahtalar, araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilecek. Pazar alanına içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacak.

İçeride sürekli aynı sayıda vatandaşın bulunması sağlanacak. Bu amaçla pazar giriş noktaları oluşturulacak. Bu noktalarda bekleyecek vatandaşların arasında en az 2 metre mesafe bırakılacak.

Pazarlarda akşam üstü yoğunluk oluşmasının engellenmesi de amaçlanıyor. Bunun için de vatandaşların akşam saatlerini beklemeden alışverişlerini yapmaları sağlanacak.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında eczanelerle ilgili de önlem alındı. 3 ilde eczanelerin çalışma saatleri 2 saat kısaltıldı.

Ankara, Kırıkkale ve İzmir'de eczaneler koronavirüs salgını geçene kadar cumartesi günleri de dahil 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

ulusal.com.tr

Türkiye'den İspanya ve İtalya'ya tıbbi yardım Gündem Kırklareli Valisi Bilgin: İlk vakamız taburcu oldu Gündem Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 214 oldu Gündem Hakan Aygün hakkında suç duyurusu Gündem