Sivil GATA, Kıbrıs gazisini kapıdan çevirdi

Sağlık Bakanlığı'na devredilen GATA'da her geçen gün yeni bir skandal yaşanıyor. Bu kez skandalın adresi İstanbul Haydarpaşa'da bulunan eski GATA, yeni adıyla Sultan Abdülhamit Eğitim ve Araştırma hastanesi. Prostat kanseri olan Kıbrıs gazisi emekli astsubay Mustafa Gümüş, 5 yıldır tedavi gördüğü hastaneye 3 ayda bir yapılan kanser tahlilini yaptırmak için gitti. Ancak hastaneden geri çevrildi. Ulusal Kanal'a konuşan gazi astsubay, "tahlilleri dışardan yaptırmak zorunda kaldık, tedavi için daha sıra alamadık" dedi

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden alınarak Sağlık Bakanlığı'na devredilen GATA'larda yaşanan mağduriyetlere bir yenisi daha eklendi.

Bu kez mağduriyetin adresi İstanbul Haydarpaşa'daki eski Gülhane Askeri Tıp Akademesi... Değiştirilen adıyla Sultan Adhülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Kıbrıs gazisi emekli astsubay Mustafa Gümüş, 5 yıldır Haydarpaşa GATA'da prostat kanseri tedavisi görüyordu. Gümüş, tedavisi gereği her 3 ayda bir hastaneye giderek tahlil yaptırıyordu.

Gazi Astsubay, PSA tahlili için geçen hafta Perşembe günü hastanenin yolunu tuttu. Ancak yıllardır tedavi gördüğü hastaneden geri çevrildi.

Hastanedeki sivil personel, Mustafa Gümüş'e gerekçe olarak devir-teslim nedeniyle tahlil için gerekli alet ve ilaçların olmadığını söyledi.

Tahlili dışarda yaptırmak zorunda kalan Mustafa Gümüş, kanser tedavisi için hastaneden henüz sıra alamadığını belirtti.

İki defa Kıbrıs muhareberelerine katılan gazi astsubay, yaşadığı mağduriyeti Ulusal Kanal'a anlattı.

Emekli astsubayın eşi Ayşe Gümüş de yaşadıklarına isyan etti.

"Mehmetçiklerimize kim sahip çıkacak" diyen Gümüş, "hastanemizi geri istiyoruz" dedi.

Daha önce de Fırat Kalkanı harekatında yaralanan uzman çavuş Akif Güleç ve Hakkari'deki çatışmada yaralanan yüzbaşı Özgür Ekin, GATA'nın sivilleştirilmesinin ardından yaşanan sorunlar nedeniyle şehit olmuştu.

Haber: Deniz Adalı- Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Cumartesi günü iki F-16 Meclis’i korudu Gündem 5 ilde polislere operasyon: 15 gözaltı Gündem Sakarya merkezli 27 ilde operasyon: Çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı alındı Gündem Bekir Bozdağ: Darbe teşebbüsü başarılı olsaydı... Gündem