Erdoğan aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz'da açıklayacak olan AKP'de aday için imzalar toplanmaya başlandı. Henüz adaylığını açıklamayan ve ters köşe çıkışlarıyla dikkat çeken Başbakan Tayyip Erdoğan, adayın açıklanmasından önce bugün Abdullah Gül ile son kez bir araya geldi.

Abone ol

Muhalefetin karşısına kendi gibi bir aday çıkarmasıyla oldukça keyiflendiği gözlenen Başbakan Tayyip Erdoğan, hafta boyunca yaptığı temaslarında veda niteliğindeki konuşmalarla dikkat çekti.

Fransa dönüşü uçakta gazetecilere "Ters köşe yapmış olabiliriz" diyerek akılları karıştıran Erdoğan'ın aday olup olmayacağı ile ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'dan da açıklama geldi.

Ses aç İHA 25.06.2014, 18:59|News ID: C613822

Dün Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret eden Erdoğan, bugün, adayın açıklanmasından önceki süreçte Abdullah Gül ile son kez bir araya geldi. Görüşmede nelerin konuşulduğu bilinmiyor.

İhsanoğlu ile görüşen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da ters köşe vurgusu yaptı.

Öte yandan AKP'nin 1 Temmuz'da yapacağı gösterişli cumhurbaşkanlığı aday seramonisinin ayrıntıları da netleşti. AKP grup yönetimi, adaylık başvurusu için milletvekillerinden ıslak imza toplamaya başladı. Tam kadro yapılacak başvuru, 1 Temmuz'daki Ankara Ticaret Odası'nda toplantısının ardından gerçekleşecek. AKP'nin adayı, milletvekillerinin tamamının imzası ile meclis Başkanlığı'na bildirilecek.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'ten Milletvekillerine çağrı Gündem Grev İstanbul'a taşındı! Gündem Açılım tasarısına tepkiler Gündem Atalay: Son safhaya yaklaştığımızın tespiti içerisindeyiz Gündem