İstihbarat birimlerinden ürküten IŞiD raporu

İstihbarat raporlarına göre mezhepsel çatışmayı körükleyen terör örgütü IŞİD içinde yaklaşık 700 Türk bulunuyor. IŞİD'in sınıra sıfır noktasında iki silahlı eğitim kampı kurması, Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidini arttırırken, 163 aile IŞİD'e katılan çocukları için kayıp başvurusu yaptı.

Abone ol

IŞİD militanlarının Ankara'da tedavi gördüğü haberlerinin yankıları sürerken, IŞİD bünyesinde kaç Türk olduğu ve bunlarının kaçının çocuk olduğu ile ilgili detaylar istihbarat raporlarıyla ortaya çıkmaya başladı. Mezhepsel çatışmayı körükleyen terör örgütü bünyesinde yaklaşık 700 Türk bulunuyor.

İstihbarat birimlerinin son raporlarına göre, IŞİD'de katıların önemli bir bölümü çocuk. 163 aile, çocukları için kayıp başvurusu yaptı. Yapılan araştırmalarda Suriye'ye geçtikleri IŞİD kamplarında eğitim gördükten sonra çatışmalara katıldıkları belirlendi.

İstihbarat raporlarında dikkat çeken bir başka tehlike ise IŞİD'in Türkiye sınırındaki faaliyetleri. Sınırın sıfır noktasındaki Atmeh Bölgesi'nde iki silahlı eğitim kampı kuran örgütün Türkiye'ye yönelik saldırı riski yüksek. Sınırdaki tüm güvenlik birimleri alarma geçirilmiş durumda.

Bu arada Türkiye'de, IŞİD militanlarının eylemlerine benzer bir saldırı yaşandı. İstanbul'dan Urfa'ya giden otobüsün yolcularından biri sabaha karşı 'Allahuekber' diyerek elindeki bıçakla uyuyan yolculara saldırdı, 3 kişiyi boyunlarından ağır yaraladı.

Ess

Panikten faydalanarak kaçan saldırgan jandarma tarafından bir dinlenme tesisinde yakalandı. Yaralılar ise Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

ulusalkanal.com.tr

3 gün daha cezaevinde kalacak Gündem 28 Şubat Davası'nın 66'ıncı duruşması başladı Gündem O polislerin yakalama kararı kaldırıldı Gündem TGB Elazığ Başkanı saldırıya uğradı! Gündem