Kılıçdaroğlu, AB'yi suçladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu AB'yi iki yüzlülükle suçladı. Kılıçdaroğlu, AB yetkililerinin AKP hükümetini hakkında kapalı kapılar eleştirip kamuoyu önünde desteklediğini söyledi. CHP lideri "Bu baskıcı rejimin kurulmasında AB'nin de rolü var. Ama atı alan Üsküdar'ı geçti" diye konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan AB'ye sert eleştiriler geldi. Ancak eleştirinin nedeni AB'nin Türkiye'ye yönelik baskıları değil tam tersine AKP hükümetinin daha önceki süreçlerde AB'den gördüğü destek.

Kılıçdaroğlu, AB'nin politikasını İstanbul'da bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet sırasında değerlendirdi. AB'nin iki yüzlü davrandığını söyleyen CHP lideri, AB yetkililerinin hükümet hakkında kapalı kapılar ardında ve kapının önünde farklı şeyler söylediklerini belirtti.

AB'nin AKP hükümetine 2010'da destek verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Bu baskıcı rejimin kurulmasında o desteğin de rolü var." dedi. "2010'daki anayasa değişikliklerinin Türkiye'yi baskıcı bir rejime götüreceğini o zaman Avrupa Birliği'ne söyledim" diyen CHP lideri bunun sonucunda Türkiye'de tek adam yönetiminin kurulduğunu kaydetti. "Bunu şimdi fark ettiler ama atı alan Üsküdar'ı geçti" diye konuştu.

CHP lideri, hükümete yakın gazetecilerin Aydın Doğan'a bazı isimleri işten çıkarması için çağrıda bulunmasına da değindi. Kıılıçdaroğlu, "Göbels sürecinin başladığını gösteriyor. Bu kişiye bu cesareti veren kimdir? Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bu takdirde onun balkon konuşmasına ters düşer" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Herkes görevinin başına Gündem Terör örgütü PKK'da çözülmeler devam ediyor Gündem G-20 öncesi IŞİD operasyonu: 20 gözaltı Gündem İstanbul "Askeri Casusluk" davası ertelendi Gündem