Fırat Kalkanı'nda 82. gün

Fırat kalkanı harekâtının 82'nci gününde El Bab'a doğru ilerleyiş sürüyor. TSK'nın karadan ateş desteği verdiği ÖSO güçleri, 6 yerleşim yerinnde daha kontrolü büyük ölçüde sağladı. Topçu birlikleri de 24 IŞİD hedefini etkisiz hale getirdi.

Abone ol

82'inci gününü geride bırakan Fırat kalkanı harekâtında ÖSO güçleri Rai bölgesinde 6 yerleşim yerinde daha kontrolü büyük ölçüde sağladı.

Karadan sağlanan ateş desteği verilen ÖSO'nu, bu bölgelerde tam kontrolü sağlaması için mayın ve EYP temizliğine başlandı. Sinekli Bölgesinde EYP patlaması sonucu 2 ÖSO gücü hayatını kaybetti, biri de yaralandı. Harekâtın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 36 mayın ile bin 506 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Harekâtın başından bu yana 195 yerleşim yerini kapsayan yaklaşık bin 560 kilometrekarelik alan terörden temizlenmiş oldu.

Harekât kapsamında topçu birlikleri, hedef tespit vasıtaları ile yerleri belirlenen 24 IŞİD hedefini ateş altına aldı. Atışlarda terörsitlerin barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetleri ile koalisyon güçleri hava harekâtı düzenlemedi.

ulusalkanal.com.tr

Adana Başsavcılığı, dosyayı Ankara'ya gönderdi Gündem MHP'den yeni başkanlık açıklaması Gündem Lüksemburg'un Ankara Büyükelçiliği önünde protesto Gündem Bitlis'te PKK'nın depo ve sığınakları imha edildi Gündem