Bedelliye askerden ilk tepki

Bedelli askerlikle ilgili askerden ilk yorum, "Kararı saygıyla karşılıyoruz" oldu. Askeri kaynaklar, “Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili görüşlerini daha önce hükümetimize iletti. Bu hükümetimizin kararıdır" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı bedeli askerlikle ilgili askerden ilk yorum geldi. Askeri kaynaklar "saygıyla karşılıyoruz" yorumu yaptı.

Hürriyet’e konuşan askeri kaynaklar, daha önce Yüksek Askeri Şura dahil çeşitli toplantılarda hükümete konuya ilişkin görüşlerin aktarıldığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili görüşlerini en son Yüksek Askeri Şura toplantısı olmak üzere çeşitli defalar ayrıntılarıyla, gerekçeleriyle hükümetimize aktarmıştır. Sonuçta hükümetimizin kararıdır. Kararı saygıyla karşılıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri alınan bu kararı tabii ki uygulayacaktır. Kimlerin yararlanabileceğini de Sayın Başbakan açıkladı. Bundan sonrası artık Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı’nın işidir.

Askeri kaynaklar, bedelli askerlik uygulamasının doğurabileceği zafiyetlerin sözleşmeli er-erbaşlarla kapatılmasının hedeflendiğini belirtti.

Bedelli askerlikle ilgili sorular 30 Ağustos Resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e yöneltilmiş, Özel ""Bize resmi bir müracaat, bir çalışma yok şu anda" yanıtını vermişti.

ulusalkanal.com.tr

O yasa Meclis'ten geçti Gündem CHP Öcalan'dan pası aldı Gündem AKP, Kandil yolcusu Gündem Haşim Kılıç tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı! Gündem