Ömer Çelik'in o sözlerinin ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç protokol metnini gösterdi

CHP ile hükümet arasında Oslo polemiği yaşandı. Önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu AKP'nin PKK ile Oslo'da imzaladığı açılım belgelerini gördüğünü söyledi. AKP'den ise buna yanıt olarak "Kılıçdaroğlu belgeleri açıklasın yoksa istifa etsin" çağrısı geldi. Ardından CHP sözcüsü Haluk Koç devreye girdi ve Oslo mutabakatı olduğu belirtilen metni canlı yayında gösterdi. O metinde MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Tayyip Erdoğan adına özerklik vaadi yer alıyordu. AKP bu kez de belgelerin bir KCK operasyonunda ele geçtiği ve resmi belge olmadığı itirazında bulundu.

Abone ol

Polemik CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programındaki sözleriyle başladı.

CHP liderinin Oslo belgeleri üzerinden AKP'yi eleştimesine yanıt AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten geldi.

Daha sonra CHP'nin iddialarını açıklamak üzere sahneye parti sözcüsü Haluk Koç çıktı. Bahsedilen Oslo metnini gösterdi.

Koç ayrıntı da verdi. AKP-PKK anlaşmasının İngiltere'nin hakemliğinde 9 maddeyi içerdiğini söyledi.

CHP sözcüsü, Oslo metnini içindeki, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasındaki görüş benzerliğini anlatan ifadeleri de aktardı.

Koç'un gösterdiği metni Ömer Çelik NTV canlı yayınında reddetti. Metnin bir KCK operasyonunda ele geçirldiğini ve resmi bir nitelik taşımadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İsim babası Levent Kırca! GÖREV Vakfı çalışmalara başladı Gündem Yüksekova'dan acı haber: Şehitler var Gündem Davutoğlu'nun "Beyaz Toros" itirafı Gündem AKP'li Boynukalın: Hürriyet'e dokunulmazlığı kaldırdık Gündem