Mehmet Şimşek'ten dolar açıklaması

Kısa bir süre önce gittiği Londra'da finans çevreleri temaslarda bulunan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye kaynak akışının başladığını söyledi. Para politikası ile ilgili endişelerin büyük ölçüde giderildiğini belirten Bakan Şimşek "Dolar kurunun şu an kontrol altında olduğunu da" ifade etti.

Abone ol

İngiltere'ye gitti finans çevreleri ile toplantı yaptı. Ardından da Türkiye'ye kaynak akışının başladığını açıkladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Para politikası ile ilgili endişelerin büyük ölçüde giderildiğini belirtti.

Londra'da yaptığı temasları anımsatan Bakan Şimşek "Çok faydalı görüşmeler yaptık. Bunun arkasından Ficth 25 Türk bankası ile ilgili açıklama yaptı, daha sonra Moody's Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldığını açıkladı. Ben komplo teorilerine sığınmıyorum. Ama her şey ortada." dedi.

"Türkiye'ye karşı endişenin kaynağı cari açık ve enflasyon ise bu yavaş yavaş düzeliyor." değerlendirmesinde bulunan Şimşek "Para politikası ile ilgili endişeler büyük ölçüde giderildi. Londra'da yatırımcılarla yapılan toplantıların ardından kaynak akışı başladı. Dışarıdan büyük bir talep var." ifadesini kullandı.

Doların kontrol altında olduğunu da söyleyen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Türkiye'nin ve vatandaşların borç batağında olduğu eleştirilerini reddetti.

ulusal.com.tr

Gram altın ilk 5 ayda yüzde 19 kazandırdı Ekonomi Rusya'ya ihracat artışı yüzde 60'ı aştı Ekonomi 11 fabrika 2 milyar lira zararla satıldı! Ekonomi Kruvaziyer turizminin yüksek kapasitesi Ekonomi