Farklı kıtalar, farklı kültürler klarnet seslerine karışacak

İstanbul klarnet sesleri ile yankılanacak. Bu yıl yedincisi düzenlenecek festival ile İstanbul, önemli isimleri de ağırlayacak. Cem Karaca'ya ithaf edilen festival 8 Eylül'de başlıyor.

Abone ol

Farklı kıtalar, farklı kültürler klarnet seslerine karışacak. İstanbul, 7'inci Uluslararası Klarnet Festivali'ne hazırlanıyor.

8 Eylül'de başlayacak festivalin sanat yönetmenliğini Serkan Çağrı yapıyor. Festival bu yıl Cem Karaca anısına yapılacak

"Ustaya Saygı Konseri" bu yıl Anadolu Rock Müziği’nin kurucusu dev çınarı Cem Karaca'ya ayrıldı. Türkiye'nin hafızası olan eserlere Aydilge, Bahadır Tatlıöz, Can Bonomo, Hakan Aysev, İlkim Karaca, Işın Karaca, Kolpa, Mustafa Ceceli, Özgün, Retrobüs, Serkan Çağrı, Yonca Lodi ses verecek.

Karaca’nın hayat hikayesinin de anlatıldığı mini bir belgeselin sunulacağı gece 12 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği festival kapsamında İstanbul bir birinden önemli isimleri de ağırlayacak.

13 Eylül’de Balkanlar’ın dünyaca ünlü nefesleri İsmail Lumanovski ve Dzambo Agusev Orchestra Suzan Kardeş ile birlikte Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne alacak.

15 Eylül’de “Benim müziğim her zaman Türkiye kokar” diyen dünyaca ünlü söz yazarı ve besteci Goran Bregovic “Three Letters from Sarajevo” isimli turnesi kapsamında müzikseverlerle buluşacak.

Festivain öne çıkan etkinliklerinden biri de 16 Eylül’de sahne alacak Buika...

Türkiye'nin sevdiği seslerden biri olan Despina Vandi'de festivalin konukları arasında.

Despina Vandi 17 Eylül’de Despina Vandi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak.

Sanatçı konser öncesi İstanbul'daki müzik severlere kısa bir mesaj yayınladı.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN - UMUT TEZERER

ulusal.com.tr

Havada tulum çaldılar Kültür Sanat İbradı'da festival coşkusu Kültür Sanat Hayko Cepkin konser alanına paraşütle indi Kültür Sanat Tarihe geçen matbaa makinesi Kültür Sanat