İşçilikte yeni dönem!

İş kazalarının çok yaşandığı alanlardan biri olan inşaat sektöründe yeni bir düzenleme hayata geçti. Mesleki Yeterlilik Kurumu, inşaat işçilerine standart getirdi. Buna göre inşaat işçileri artık alanında eğitim alacak, işleri ustalar gözetiminde yapacak.

Abone ol

İnşaat işçiliğinde yeni bir dönem başlıyor. Türkiye İnşaat Sektörü İşveren Sendikası tarafından hazırlanan düzenleme inşaat sektöründeki 7 mesleğe standartlar getirdi. Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesleki yeterlilik kurumunca standart getirilen meslekler İnşaat işçiliği, ışık asistanlığı, kameraman, ses asistanı, sesçi ve sunucu olarak belirlendi.

İşçilerin eğitimiyle igili düzenlemeler de mesleki standartlar kapsamında. Acil durum bilgisi, ağırlık ve denge bilgisi, araç gereç, ekipman bilgisi ve el göz koordinasyonu, iletişim becerisi gibi gerekli görülen 19 alanda işçilere eğitim verilecek.

Ayrıca ölçme ve değerlendirme yöntemi ile uygulama esasları meslek standartlarına göre hazırlanacak.

Bundan sonra işçiler usta gözetiminde çalıştırılacak. Yeni uygulama ile inşaat işçisinin işyerinde alınan emniyet tedbirlerine ve iş organizasyonuna uyması zorunlu olacak.

Mesleğin uluslararası sınıflandırma sistemlerindeki yeri de “bina inşaatı ve bina dışı sektöründe nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanlar” olarak sınıflandırıldı

HABER: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

Petkim yüzde 17 büyüdü Ekonomi Borsa'da düşüşler hızlandı Ekonomi Türkiye'de 2 milyon kişi takipte! Ekonomi Rekor zarar! Ekonomi