Esad'dan Obama'ya rest: IŞİD'i yenene kadar görevimin başındayım

ABD Devlet Başkanı Obama Suriye'de siyasi anlaşma için Cumhurbaşkanı Esad'ın görevini bırakması gerektiğini söyledi. Esad ise "IŞİD'i yenene kadar görevimin başındayım" dedi. Terörün bitmesinin ardından iktidar değişikliğinin mümkün olabileceğini belirten Esad, "seçimde aday olabilirim" ifadesini kullandı.

Abone ol

ABD Başkanı Obama, Suriye Cumhbaşkanı Esad'ın görevini bırakmadan Suriye krizinin bitmeyeceğini savundu. Esad'tan Obama'ya yanıt niteliğinde açıklamalar geldi. Esad, "IŞİD yenilgiye uğratılana kadar görevimi bırakmayacağım" dedi.

İtalya’nın resmi devlet televizyonu RAİ'ye konuşan Esad, "IŞİD yenilene kadar hiçbir yere gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in yenilmesinin ardından, iktidar değişimi için bir ya da iki yılın yeterli olacağını ifade eden Esad, seçimlerde yeniden aday olabileceğini de söyledi. Esad, "Suriye'nin birçok bölgesi teröristlerin elindeyken siyasi alanda bir yere varmak mümkün değil" dedi.

Paris saldırısı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Esad, "Suriye, Lübnan, Yemen ve Rusya'daki terör kurbanları hakkında ne hissediyorsak aynısını duyuyoruz" diye konuştu.

IŞİD'in güçlenmesine neden olan ülkelere dikkat çeken Esad, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar ve Batı krizin başından beri teröristlere destek veriyor" dedi. Suriye Devlet Başkanı, IŞİD'in bu destek sayesinde Suriye'deki saldırlarının benzerlerini Fransa'da düzenleme noktasına geldiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Akdeniz'de deprem Dünya ABD doğruladı: Evet, ikinci sevkiyat yapıldı Dünya Paris saldırılarının planlayıcısı öldürüldü Dünya Kayıptı, cesedi bulundu! Dünya