Peşmerge Başika'yı IŞİD'den temizledi

Musul Operasyonu yedinci gününde devam ediyor... Peşmerge güçleri sabah saatlerinde IŞİD'e karşı başlattığı operasyonda Başika'da kontrolü sağladı. Başika'daki Türk birliği de, fırtına obüsleri ile peşmerge'ye atış desteği verdi. Bu arada Rusya, Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Kerkük'te bir cenaze törenini hedef aldığını açıkladı.

Abone ol

Musul operasyonu yedinci gününde...Peşmerge, Musul'un kuzeydoğusundaki Başika'yı IŞİD'ten geri almak için sabah saatlerinde operasyon başlattı. Reuters haber ajansı Başika'nın yarım gün içinde IŞİD'ten alındığını duyurdu.

Başika'daki Türk kampına 15 kilometre mesafede yaşanan operasyonda Peşmerge'nin kısa sürede başarıya ulaşmasında Türkiye'nin desteği etkili oldu.

Türk askerleri, Fırtına obüsleri ile Peşmerge güçlerine atış desteği verdi.

Bu bilgiyi Başbakan Binali Yıldırım'da teyit etti. Yıldırım peşmerge'nin talebi üzerine topçu desteği verildiğini kaydetti.

Navaran'ya doğru ilerleyen peşmerge, IŞİD'in elinde bulunan köylere top atışı yapılıyor. Koalisyon uçaklarının havadan destek verdiği operasyonda İmam Rıza köyünde peşmerge ile IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Musul operasyonu kapsamında Karakuş'a ilerleyen Irak ordusu, ilçe merkezindeki bazı bölgeleri ele geçirdi. Çatışmalarda 112 IŞİD'li etkisiz hale getirilirken örgüte ait 12 top, 6 bomba yüklü araç, bir komuta merkezi ile 40 savunma hattı kullanılamaz hale getirildi. Irak polisi de Eş-Şura kasabasında 5 intihar bombacısını etkisiz hale getirdi.

Irak ordusu, IŞİD'in önemli isimlerinden Ebu Usame ile bir çok korumasının öldürüldüğünü duyurdu. Musul'un güneyine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Ebu Usame'nin IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin önde gelen yardımcılarından biri olduğu belirtildi.

Amerika Savunma Bakanı Aston Carter ise Musul operasyonunu görüşmek için Irak'ın başkenti Bağdat ve Erbil'e ziyaret düzenledi. Erbil'den yapılan açıklamada Musul operasyonunun ele alındığı belirtildi.

IŞİD'in Kerkük'e saldırısının bilançosu ortaya çıktı. Saldırıda çoğu güvenlik görevlisi olmak üzere 46 kişi hayatını kaybetti, 133 kişi yaralandı. Çatışmalarda 48 IŞİD'li de etkisiz hale getirildi. Kentte hayat normale döndü.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD'e karşı Amerika öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Kerkük yakınlarındaki Dakuk kentine yapılan hava saldırısında IŞİD'lileri değil bir caneze törenini hedef aldığını açıkladı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, saldırıda çok sayıda kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini, saldırı öncesi bölgede IŞİD'lilerin olmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Karadeniz’de hareketli saatler Dünya Japonlar bu olayı konuşuyor! Dünya Irak ordusu: Bağdadi'nin önde gelen yardımcılarından Ebu Usame öldürüldü Dünya Che Guevara'nın oğlundan TBMM Başkanı'na: Che’ye dil uzatan biri önce... Dünya