Erdoğan: Şu anda Esed ile konuşuldu değil mi?

Moskova'daki kritik zirvenin sonunda son derece çarpıcı bir ayrıntı vardı. İdlib anlaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile tokalaştı. O sırada Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu yanına çağıran Erdoğan, Lavrov'a "Esed ile konuşuldu değil mi?" diye sordurdu. Türkiye'ye döndüğünde yaptığı ilk açıklamada ise Erdoğan, "Temmennimiz müslümanın müslüman ile savaşının bitmesi." ifadelerini kullandı

Abone ol

İmzalar atıldı, tuzak bozuldu, Cumhurbaşkanı Dışişleri Bakanlarının yanına gitti, ilk sorusu "Esad ile konuşuldu değil mi?" oldu.

Moskova'daki zirvenin sonunda bir ayrıntı dikkat çekti.

İdlib protokolünün ardından Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile tokalaştı. O sırada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu yanına çağırdı. Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bilgi verilip verilmediğini sordu.

Rusya'dan konuya ilişkin açıklama da geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Suriye'ye mutlaka bilgi vereceğini" ifade etti.

Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı cuma namazı çıkışında da konuştu. Erdoğan, "En sonunda masaya oturduk ateşkes ilanında anlaştık. Temennimiz odur ki bu sürer. Böylece Müslüman'ın Müslüman ile savaşı bitmiş olur." dedi.

ulusal.com.tr

Erdoğan: Aramıza kara kediler girmiş olabilir Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rusya'nın garantör devlet olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz Gündem Yaşam süresi kadınlarda 81,0 yıl, erkeklerde 75,6 yıl oldu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye, S-400 ve Libya açıklaması Gündem