Soma faciasından kurtulan 9 madenciye 6 yıl hapis istemi

Soma'daki 301 madencinin can verdiği faciadan sağ kurtulan 9 madenci hakkında dava açıldı. Madencilerin ’mala kasten zarar vermek’ ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek’ suçundan 6 yıl hapis isteniyor.

Abone ol

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki, 301 madencinin can verdiği faciadan sağ kurtulan 9 madenci hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı. İşçiler ’mala kasten zarar vermek’ ve ’2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek’le suçlanıyor.

Soma’daki, faciadan 4 gün sonra cenazelerini alamayan işçiler Beşyol Kavşağı’nda yolu kapatıp, eyem yapmıştı. İşçilerin bu eylemde bir süt firmasına ait minibüse hasar verdiği öne sürüldü. Bununla ilgili olarak 9 madenci hakkkında Soma 2. Asliye Ceza mahkemesinde dava açıldı.

Madenciler için ’mala kasten zarar vermek’ ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

ulusalkanal.com.tr

Eski Maliye Bakanı hayatını kaybetti Ekonomi Bankacılar tedirgin! 20 bin kişiyi çıkaracaklar! Ekonomi Tehlike çanları ve işsizlik Ekonomi Ford direnişi sürüyor! ''Ölmek var dönmek yok'' Ekonomi