Yargıtay'dan Gezi Parkı kararı

Yargıtay Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramaların hukuksuz olduğuna karar verdi. Yüksek Mahkeme "sadece polis şüphesi ile arama kararı çıkarılamayacağını" vurguladı.

Abone ol

Yargıtay Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramayı hukuka aykırı buldu.

2013 Haziran'ında yapılan Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan bir meslek odası yöneticisi ve 1 gazetecinin evlerinde arama yapılmasının hukuksuz olduğu Yargıtay kararıyla kabul edildi.

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve gazeteci Ender İmrek 8 Haziran 2013'te gözaltına alındı. Ardından çıkarılan mahkeme kararıyla evlerinde arama yapıldı. Metin ve İmrek arama kararlarına karşı açtıkları davaları kazandı. Aramaların hukuksuz olduğu temyiz incelemesinde de kabul edildi.

Yargıtay 12'inci Ceza Dairesi, sadece polis şüphesi ile ev araması yapılamayacağına karar verdi. Kararda Metin ve İmrek'in özel hayatlarının korunmadığı belirtilerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ihlal edilmiştir denildi. Yüksek Mahkeme Beyza Metin ve Eder İmrek'e sembolik miktarda tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

Doğal yapısı korunacak Gündem Şanlıurfa'da polise saldırmak isteyen PKK yandaşlarını mahalleli sopalarla kovaladı Gündem Valilik açıkladı: Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi Gündem Mahkemeye sevkedilen 17 şüpheliden 6'sı tutuklandı Gündem