TSK'dan hükümete: ABD'ye baskı yapın

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, hükümetin Amerika'ya terör örgütü PYD konusunda "diplomatik baskı" yapmasını istedi. Hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında brifing veren Akar, Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin Kürt Koridoru kurmaya çalıştığına dikkat çekti, koridoru engellemek için önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Abone ol

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kurmaya çalıştığı Kürt Koridorunun engellenmesi gerektiğini vurguladı, ABD'nin uyarılmasını istedi.

Hafta başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı.

Öncelikli gündemi terör olan toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, devam eden operasyonlar hakkında bilgi vermişti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Akar'ın kabine toplantısında Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD'nin Kürt Koridoru kurmaya çalıştığına dikkat çektiğini şöyle yazdı:

Türkiye’nin sınırının hemen altında, Cerablus’ta cep şeklinde bir bölge bırakılıp, aşağıda, daha güneyde, Menbiç’i içine alan bir hat oluşturuluyor. Bu hat aşağıdan Kobani ile Afrin’i birbirine bağlayacak. Böylece Cebarlus’un altından bir Kürt koridoru gerçekleşmiş olacak.

Selvi yazısında, ABD'nin Menbiç operasyonunda olduğu gibi Cerablus operasyonunda da terör örgütü PYD ile hareket edebileceğini belirtti. Akar'ın Cerablus operasyonu hakkında kabineye uyarılarda bulunduğunu ifade etti.

"ABD'YE DİPLOMATİK BASKI YAPILMALI: PYD, Cerablus operasyonunda da ön alabilir. Biz ABD’yi uyarıyoruz. Ama diplomatik olarak Amerika’nın üzerinde baskı uygulansın."

ulusalkanal.com.tr

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu istifa haberlerini yalanladı Gündem Melikşah Üniversitesinin bağlı olduğu vakfa kayyum atandı Gündem Oktay Vural'dan yeni açıklama Gündem TSK'dan Lice'de devam eden operasyonla ilgili açıklama Gündem