Antalya'da sandıktan Bütünşehir çıktı

Abone ol

Antalya'da bugün akşam saatlerine kadar kilitlenen oy sayımının resmi olmayan sonucuna göre Menderes Türel seçimi önde götürüyor.

2009 yerel seçimlerinde 530 bin olan seçmen sayısını 2014 seçimlerinde 1 milyon 160 bin'e yükselten Bütünşehir yasası, CHP'nin kırsal bölgelerde ilçe ve Büyükşehir oylarını düşürdü.

Kaş, Akseki ve Gazipaşa gibi daha önce CHP'nin yönetiminde bulunan üç ilçe'de AKP seçimi önde kapattı.

MHP'nin kalesi olarak bilinen Elmalı ve Serik'te sandıktan AKP çıktı.

Daha önce AKP yönetimindeki Finike ve Alanya İlçelerinde MHP, İbradı ve Döşemealtı ilçelerinde ise CHP kazandı.

Buna göre AKP on ilçede, CHP beş ilçede, MHP dört ilçede galip geldi.

Akaydın, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada sonuçları şöyle değerlendirdi: " Bu seçimin Türkiye Cumhuriyet tarihinin yaşadığı en anti demokratik, en baskıcı, en müdahaleci seçim olduğundan kuşku yok. Umarız bu bir leke olarak kalır Cumhuriyet tarihinde. Ama biz devrimcileriz. Devrim bazen 90 yıl, gerektiğinde 190 yıl sürer. Mücadele sonuna kadar devam eder. "

Bütünşehir yasasının bazı belediyelerin kaybettirilmesi için çıkartıldığını dile getiren Akaydın, " Büyükşehir yasasının etkilerini ben bir buçuk yıldır söyledim , özellikle 6 ili kast etmiştik. Eskişehir, Mersin, Antalya. Antalya'da kırsal kesim ortalaması Türkiye ortalamasının üzerinde. " Seçim kurulunda gelişen usulsüzlüklere de değinen Akaydın, ilçe seçimlerinde oldukça nahoş olaylar yaşandığını anlattı. "Sabaha kadar Valisi emniyet müdürü, Bakanı, milletvekili arkadaşlarımızın gözü önünde arka kapılarda giren bir takım torbaları ön kapıdan çıkmasını sağladılar. Arkadaşlar tarafından yakalanan bir torba polise teslim edildi. Mevlüt Çavuşoğlu'nun ilçe seçim kurulu başkanına olan tavrını çok ayıpladim.Torbadan çıkan oy pusulası önünde cep telefonu ile çekilmiş fotoğrafı var. Bir bakanın oy pusulalarıyla basılması oldukça manidar tabi. Kendisi bir bahane üretti ama ben kendisine ' Ayıp değil mi size yakışıyor mu dedim.' "

Antalya Büyük şehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Akaydın, seçimlerde yapılan usulsüzlüklerle ilgili Salı günü itirazda bulunulacağını ifade etti.

Haber:Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Merve Demirağ

AKP'li Aday gözaltında! Gündem CHP'de toplu istifa şoku! Gündem YSK'dan önemli açıklama Gündem Bu fotoğrafın sırrı Gündem