TSK'da artık subaylar türban takabilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde başörtü yasağı kalktı. Kadın subay ve astsubaylar isterlerse artık başörtüsü takabilecekler. Uygulama askeri öğrencileri de kapsayacak. Düzenleme resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde başörtüsü yasağı kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğinin "Genel Hükümleri" bölümünde değişiklik yapıldığı belirtildi.

Böylece Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde görevli kadrolu ya da sözleşmeli kadın subay, astsubay ve askeri öğrenciler şapka, bere veya kep altına üniformalarıyla aynı renkte desensiz başörtüsü takabilecek. Düzenlemede başörtüsünün yüzü kapatmasına izin verilmiyor.

Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Geçtiğimiz aylarda yapılan başka bir yönetmelik değişikliğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda çalışan kadınların işe başörtüsüyle gidebilmesine izin verilmişti.

İçişleri Bakanlığı da geçen yılın Ağustos ayında kılık kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe giderek isteyen kadın polislere başörtüsü serbestîsi getirmişti.

2013 yılında da memurların kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş, kamu personeline başörtüsü serbest bırakılmıştı. Ancak polis, asker, hâkim ve savcılar kapsam dışı bırakılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Mardin'de operasyonda teröristlerle çatışma çıktı: 2 yaralı Gündem Nerede oy kullanacağım? (2017 Seçmen-oy kullanma yeri sorgulama) Gündem Fetullah Gülen'in avukatı Erdemli yakalandı Gündem Bursa merkezli 8 ilde 'Bylock' operasyonu: 72 gözaltı Gündem