Suriye Dışişleri Bakanı’ndan ''tampon bölge'' talebine sert çıkış

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde "tampon bölge" oluşturulması taleplerine sert çıktı. Muallim, Türkiye'nin yanı sıra İsrail'in de "tampon bölge" talep ettiğini hatırlattı, "Bu, Suriye toprakları ve egemenliğine bir saldırıdır" dedi.

Abone ol

AKP hükümetinin, Suriye'nin kuzeyinde "Tampon bölge" oluşturulması taleplerine, Suriye'den sert yanıt geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, tampon bölgenin Suriye toprakları ve egemenliğine saldırı anlamına geldiğini belirtti.

Lübnan'da yayın yapan El Meyadin Televizyonu'na konuşan Muallim, İsrail'in de "tampon bölge" istediğini bunu kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Muallim, "İsrail'in Suriye'nin güneyinde tampon bölge oluşturulmasından söz ettiği bir zamanda, Türkiye de aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge oluşturulmasından bahsediyor. Her iki açıklama bir biriyle bağlantılı. Bu girişimler, Suriye toprakları ve egemenliğine saldırı niteliği taşıyor. Eğer Türkiye, Suriye'nin güvenlik ve istikrarını ve Suriye halkını düşünüyorsa, bu tür kışkırtıcı eylemlerine son vermeli." diye konuştu.

Velid Muallim, AKP'yi de teröre desteğini kesmemekle suçladı, "Türkiye, şu ana dek yabancı teröristlerin sınırlarından Suriye'ye girişlerini durdurmadı. Türkiye buna son vermeli" dedi.

ulusalkanal.com.tr

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi: Türkiye ikili oynuyor Dünya Amerika’dan Kars'ta vefat eden dedesini arıyor Dünya İsrail, Barzani'nin kaçak petrolünün en iyi müşterisi Dünya İngiltere de onay verdi! Dünya