İklim aktivisti Greta Thunberg’de karantina altında

İsveçli iklim aktivisti 17 yaşındaki Greta Thunberg, 2 hafta önce yaptığı Avrupa seyahatinin ardından koronavirüs belirtileri gösterdiğini açıkladı.

Abone ol

İklim aktivistliği ile dünya çapında tanınan Greta Thunberg iki hafta önce babası ile yaptığı Avrupa seyahati sonrası kendini izole ettiğini ve babasıyla birlikte büyük ihtimalle koronaviürs kaptığını takipçileri ile paylaştı.

Kötü semptomlar yaşamadığını sadece fazlasıyla yorgunluk ve biraz grip semptomları gösterdiğini söyleyen Thunberg, eğer babasının belirtileri koronavirüs semptomlarıyla bu kadar uyuşmasaydı kendisinin de kaptığını anlamamış olabileceğini de söyleyerek taşıyıcı olan gençleri uyardı.

Thunberg’in yaptığı paylaşım şöyle;

Son iki hafta içinde karantina da kaldım. Orta Avrupa çevresindeki seyahatimden döndüğümde, kendimi izole ettim (annem ve kız kardeşimden ödünç alınmış bir dairede), çünkü başlangıçta COVID-19 vakalarının sayısı İtalya'ya benziyordu. Yaklaşık on gün önce benimle Brüksel'den seyahat eden babamla aynı zamanda bazı semptomlar hissetmeye başladım. Yorgun hissettim, titreme, boğaz ağrısı ve öksürdüm. Babam aynı semptomları yaşadı, ama çok daha yoğun ve ateşli.

İsveç'te, acil tıbbi tedaviye ihtiyacınız yoksa kendinizi COVID-19 için test edemezsiniz. Hasta olan herkesin evde kalması ve kendilerini izole etmesi söylenir.

Bu nedenle COVID-19 için test edilmedim, ancak kombine semptomlar ve durumlar göz önüne alındığında büyük olasılıkla sahip olduğum muhtemeldir.

Şimdi temelde iyileştim ama… Neredeyse hasta hissetmedim. Son soğuk algınlığım bundan çok daha kötüydü! Virüse aynı anda sahip olan başka biri olmasaydı, hiçbir şeyden şüphelenmemiş olabilirdim. O zaman sadece biraz öksürük ile alışılmadık bir şekilde yorgun olduğumu düşünürdüm.

Ve bu onu çok daha tehlikeli yapan şey budur. Çoğu (özellikle gençler) hiçbir semptom veya çok hafif semptomlar fark etmeyebilir. O zaman virüsün olduğunu bilmiyorlar ve risk gruplarındaki insanlara bulaştırabiliyorlar.

Bir risk grubuna ait olmayan bizler büyük bir sorumluluğa sahibiz, eylemlerimiz birçokları için yaşam ve ölüm arasındaki fark olabilir.

Virüsün yayılmasını yavaşlatmak için lütfen uzmanların ve yerel yetkililerin tavsiyelerine uyun. Ve her zaman birbirinize dikkat etmeyi ve ihtiyacı olanlara yardım etmeyi unutmayın.

İspanya'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 738 artışla 3 bin 434'e çıktı Dünya İngiltere Veliaht Prensi Charles koronavirüse yakalandı Dünya İran'da koronavirüs salgını: 2077 ölü Dünya İsrail Meclis Başkanı Edelstein istifa etti Dünya