Ulusal Kanal kapıcıların sorunlarını araştırdı

Abone ol

Onlar, yani kapıcılar. Koskoca apartmanların olmazsa olmazları. İsimleri Ahmet oluyor bazen, bazen Mehmet, Ayşe en bilinenleri ise Seyit.. Filmlere konu oldu onların hayatları. Evler farklı hikaye ise hep aynıydı. Kaybettiğimiz büyük sanatçı Kemal Sunal, ünlü "Kapıcılar Kralı" filminde bakın onları nasıl anlattı.

Onlar sizin her sorununuzu çözüyor. Ekmeğinizi getiriyor. Gazetenizi alıyor. Çöplerinizi atıyor. Peki siz onların sorunu ne hiç sordunuz mu?

Servet Sağlam, Erzurumlu. İstanbul 'da 1996 yılında kapıcı olarak çalışmaya başladı. Şimdiler de ise iki ismi var. Kimi apartman görevlisi diyor Sağlam'a kimi ise kapıcı.

Sağlam'ın kaldığı yere ev demek ise imkansız, sadece 40 metre kare ve her şey bir arada. Servet Sağlam askerliğini yapmış 2 oğlu ile odası salonu bir olan bir yerde kalıyor. Üstelik Sağlam, bu konuda şanslı olduğunu söylüyor. Daha kötü durumda olan kapıcı evleri de var. Sağlam kolay zannedilen kapıcılığın zor yanlarını anlattı.

Tokatlı Veli Ünalan ise 11 yıllık kapıcı. Ünalan, 2003 yılından beri yerine birini bulamadığı için yıllık izin yapamamış. Ünalan, Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal'dan dayanışma ziyareti Gündem İşte HDP'nin özerklik planı Gündem 'Erasmus öğrencilerinin bursu kesilebilr' Gündem İlker Başbuğ kumpası anlattı Gündem