Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gerçek dostları!

CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun AKP’li Bekir Bozdağ ve Cemil Çiçek ile katıldığı açılışa ait fotoğraflar ortaya çıktı

Abone ol

CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun AKP’li Bekir Bozdağ ve Cemil Çiçek ile katıldığı açılışa ait fotoğraflar ortaya çıktı. İnsanoğlu’nun Yozgat Bozok Üniversitesi’nde katıldığı açılışta, “Ilımlı İslam” ideolojisinin ilk uygulamalarından olan Uluslararası İslam Kültür ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi’nın (IRCICA) yöneticilerinin yer alması dikkat çekti.

Bozok Üniversitesi Haber Gazetesi’nin Mayıs 2013 tarihli sayısında “Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin temel atma törenine ait haber yer aldı. Kampüse yapılması planlanan araştırma ve uygulama merkezinin temel atma törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, IRCICA Genel Direktörü Hali Eren, IRCICA Mimarı Amir Pasic, IRCICA Kütüphane Müdürü Abdullah Topaloğlu, AKP’li milletvekilleri ile Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar katıldı.

‘ÖRNEK BİR HEMŞEHRİ’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek İhsanoğlu’ndan şu sözlerle övdü: “Ekmeleddin bey burada yaşamadı. Ama aradan bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen Yozgat’ı unutmadı. Belki de yapılabilecek en hayırlı hizmeti Yozgat’a kazandırmak suretiyle örnek bir hemşehri olduğunu gösterdi.”

Konuşmaların ardından Çiçek, İhsanoğlu’na çini işlemeli vazo, Bozdağ da IRCICA Genel Direktörü Halit Eren’e logolu çini tabak hediye etti. Araştıma ve uygulama merkezinin temeli atıldıktan sonra İhsanoğlu ve Çiçek günün anısına ağaç dikti.

BOZDAĞ: BÜYÜK BİLİM İNSANI

Açılışta konuşan Bozdağ, İhsanoğlu’ndan “Büyük bir bilim insanı” diye bahsederek şöyle devam etti: “Sadece Ekmeleddin İhsanoğlu hocamın değil hem babasının hem dedesinin hem Şehzade Ahmet Efendi’nin hem de Yozgat’ın diğer mana ve bilim sultanlarının önderlerinin mutlaka keşfedilmesi ve bugünkü nesillere, hem gelecek nesillere onların ilimleri ile birikimleri ile rehberliği ile aktarılmasında büyük faydalar olduğunu görüyorum. Bu emanetten feyz alacak nice Ekmeleddin İhsanoğullarını daha nice başka büyük bilim ve sanat insanlarını bağrından çıkarmaya devam edecektir.” Dergide yer alan bir başka haberde ise temel atma töreni öncesi İhsanoğlu’nun IRCICA yöneticileri ile beraber bir konferansa katılmak üzere Bozok Üniversitesi’ne gitti anlatıldı.

Aydınlık

CHP'li vekillerin evlerinde bu konu mu tartışılıyor Gündem Milletin Çankaya stratejisi Gündem İstanbul'da göçük: Ölü ve yaralılar var! Gündem Adaylık önerisindeki imzanın önemi Gündem