Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatın taslağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını açıkladı. Bakan Yılmaz, “53 farklı dersin taslak programı hazırlandı. Bütün halkımız 10 Şubat’a kadar önerilerini bize sunmalı” dedi

Abone ol

İki yıldır devam eden süreçte sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı temel eğitim ve orta öğretimde okutulan 53 programın müfredat taslağını açıkladı.

Programların ünite başlıkları ve içerikleri internet üzerinden görüşe açılacak. 10 Şubat'a kadar tüm paydaşların görüşü alınacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ders sayısının az olup olmayacağı konusunda da açıklama yaptı.

"Ders sayılarını henüz daha belirlemedik. Her öğretmen ve her alan des sayısının artırılmasını istiyor. Hangisinin artırılması faydalı olur. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Gereksiz dersleri ayıklamak lazım. Ders sayısının azaltılması gündemde değil. İçeriğin hafifletilmesi daha doğru diye düşünüyorum. Daha az sayıda ders yerine konuları azaltmak lazım."

TEOG ve LYS sınavlarında bir mağduriyet yasanmayacak.

"Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimiz, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacaklar."

Bakan Yılmaz, yarıyıl tatilinde de telafi eğitimi olmayacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Yarıyıl tatilinde öğrencilere "ev ödevi" verilmeyecek Sağlık E-YDS 2017 için ÖSYM'den açıklama geldi! Başvuru süresi uzatıldı Sağlık 'Üniversitelerde bütünleme sınavlarının kaldırıldığı' iddiasına YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan açıklama Sağlık MEB harekete geçti: Kar tatili sonrası öğrencileri ilgilendiren haber Sağlık