Obama bütçeyi kongreye sundu

ABD'nin 2016 yılı bütçesi Kongre'ye sunuldı. 4 trilyon dolarlık bütçede IŞİD ve Suriye için 3 buçuk milyar dolar ayrıldı.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, bütçeyi Kongre'ye sundu. 4 trilyon dolarlık bütçede IŞİD ile mücadele ve Suriye meselesi için 3 buçuk milyar dolar ayrılıyor.

Obama’nın 2016 bütçesinde ABD Dışişleri Bakanlığı ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı için ayrılan bütçe toplamda 50.3 milyar dolar. 50.3 milyar dolarlık bütçenin de 7 milyar doları "Denizaşırı Olası Operasyonlar" kalemi altında yazıldı.

Bütçede, IŞİD ile mücadele ve Suriye’deki krize yanıt vermeye 3,5 milyar dolar ayrılıyor.

Bütçe, IŞİD ile mücadele çabaları, bölgesel partnerleri geliştirme ve Suriyeli ılımlı muhalifleri güçlendirme adımları için kullanılacak.

Öte yandan ABD yönetimi, yurtdışı gelire sahip olan şirketlerden ülke içindeki yolların yapımı için yüzde 14 vergi almaya hazırlanıyor. 285 milyar dolarlık yeni gelir bir defaya mahsus olacak.

ulusalkanal.com.tr

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi'nden dikkat çeken açıklama Dünya Dünyada ilk kez Almanya'da açıldı! Dünya IŞİD'in öldürdüğü Japon gazetecinin tweet'i paylaşım rekoru kırıyor Dünya Nijerya'da Devlet Başkanı'nın mitinginde bombalı saldırı Dünya