68 maden ocağında üretim durduruldu

Madenlerde denetim artırıldı. Türkiye genelinde 111 madende yapılan incelemeler sonucunda 68 maden ocağında üretim durduruldu.

Abone ol

Madenlerde denetim artırıldı. Türkiye genelinde 111 madende yapılan incelemeler sonucunda 68 maden ocağında üretim durduruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, madenlerdeki denetimleri artırdıklarını ve 68 madende üretimi durdurduklarını açıkladı.

Artan iş kazaları nedeniyle denetimleri artırdıklaırnı belirten Etyemez, Türkiye genelinde şu anda 111 madende denetim yapıldığını açıkladı.

Zonguldak ve diğer illerde 68 madende üretimi durdurma kararı aldıklarını aktaran Bakan Yardımcısı, bunun madenlerin kapatıldığı anlamına gelmediğini de hatırlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, üretimi durdurma kararına neden olan eksiklikleri de açıkladı. Buna göre, madenlerdeki en büyük eksiklikler gaz izleme merkezi, gaz maskerleri ve çift yol giriş çıkışlar. Etyemez, "Maden ocaklarında girişin olduğu kadar çıkışın da olması gerekiyor. Elektrikli alet ve gereçlerin güvenlik sertifikası belgesi olması gerekir. Bunların yangına karşı dayanıklı olup olmadığına bakıyoruz. Bunun gibi birkaç madde tespit ettiğimiz zaman oradaki maden işletmesinin üretimini durduruyoruz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi Kredi kartı faizleri yeniden belirlendi Ekonomi İnşaat sektöründe bir ilk: Vinç operatörleri dernek kurdu Ekonomi Madenciler işsiz kaldı Ekonomi