Karlov suikastında yeni bir gelişme yaşandı

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastında yeni bir gelişme yaşandı. FETÖ lideri Gülen ile birlikte Emre Uslu ve Şerif Ali Tekalan'ın da aralarında olduğu 8 şüpheli hakkında yakalama çıkarıldı.

Abone ol

Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada sona doğru yaklaşılırken önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ lideri Gülen ile birlikte 8 isim hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Karlov, Mevlüt Mert Altıntaş tarafından 19 Aralık 2016'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında öldürülmüştü.

Suikastın FETÖ lideri Fethullah Gülen'in talimatları ve örgütün amaçları doğrultusunda gerçekleştirildiğini değerlendiren savcılık, mahkemeye 8 yönetici hakkında yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu.

Hakimlik, Fetullah Gülen ile birlikte Şerif Ali Tekalan, Emre Uslu, Cengiz Özkan, Cemal Karata, Hamza Sevinç, Temel Alsancak ve Murat Tokay hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve terör amaçlı tasarlayarak kasten insan öldürme suçlarından tutuklama ve yakalama kararı verdi.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü polis olmak üzere 7 kişi tutuklanmıştı.

ulusal.com.tr

Darbeci albay kamera kayıtlarını sildirmek istemiş Gündem Denizdeki başıboş konteynerler incelenecek Gündem 24 yıllık hasretleri son buldu Gündem TÜRK-İŞ 1 Mayıs'ta Hatay'da Gündem