Üsküdar-Şile otobüsünde flaş ücret tartışması

İBB tarifeli Üsküdar-Şile otobüsünde öğrencilerden fazla ücret alındığı ortaya çıktı.

Abone ol

İBB ile anlaşmalı özel halk otobüsü olan 139A numaralı otobüste, öğrencilerden fazla para istendiği çekilen bir video ile ortaya konuldu.

Otobüs yolcuları tarafından çekilen videoda, Üsküdar-Şile arası sefer yapan otobüste, öğrencilerden alınması gereken ücretin 7 lira 65 kuruş olmasına rağmen, 11 lira istenmesi ve fazla para vermeyen öğrencilerin yol ortasında indirilmeye çalışıldığı görülüyor.

Muavinin 11 lira isteyerek sesini yükseltmesi üzerine hakkını savunan öğrenci, muavin tarafından otobüsten indirilmekle tehdit ediliyor. Otobüsün güzergahında bulunan Işık Üniversitesi öğrencilerinin bu otobüsü günlük kullandığı bilinmekte.

Yaşananların videoya alınması üzerine İETT'ye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sosyal medya üzerinden şikayet yağmaya başladı.

İBB meclis üyesi Doğan Subaşı'nın verdiği bilgilere göre; videoda tartışma başlatan muavine ve otobüse gereken işlemin yapıldığı ve sertifikaların iptal edildiği, aracın hizmetten alındığı öğrenildi.

ulusal.com.tr

Atama kararları Resmi Gazete'de Yurt Adana'da terör operasyonu: 7 gözaltı Yurt Evlat nöbeti 184. gününde Yurt Karabük Valiliğinden koronavirüs açıklaması: Takipleri sürecek Yurt