AKP'de sahte üyelik skandalı bitmiyor!

Abone ol

Türkiye son günlerde AKP'ye sahte üyelik skandalları ile çalkalanıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesinden “siyasi parti üyeliği sorgulama” işlemi gerçekleştiren yurttaşlar, kendi bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldığını görüyor.

Benzer bir olayın geçtiğimiz gün Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan'ın başına gelmiş ve Korkmazcan yaptığı basın açıklaması ile, bu yolla parti üyelerinin iradelerine ipotek konulduğunu ifade etmişti. Bu haber üzerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesinden “siyasi parti üyeliği sorgulama” işlemi gerçekleştiren yurttaşların bir kısmında aynı yöntemle kendi iradeleri dışında AKP'ye üye yapıldıkları ortaya çıktı.

"CEMAAT BiLGiLERİ VERMİŞ OLABiLİR"

Konu ile ilgili görüşlerini ulusalkanal.com.tr ile paylaşan Sinan Bakır şunları ifade etti:

İşçi partisi dışında hiçbir partiye üye olmadım. 2009 yılında İstanbul'da öğrenciyken devlet yurtlarında yer bulamadığımdan cemaat yurdunda kalmak zorundaydım. Yurt kaydı için gerekli belgeleri AKP'ye iletmiş olabilir cemaat. Benim tahminim bu yani. Dün akşam Ulusal Kanal'da MKK üyemizin de başına geldiğini duydum.

"CHP ÇALIŞMASI iÇiN GİTTİM, REZiL OLDUM"

Sahte üyelik skandalını yaşayan bir yurttaş ise, 2009 yılında 400 CHP'li AKP'ye üye yapıldığını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti

Ben Sivas'ta yaşıyorum mühendisim ancak çalışmıyorum. Ev hanımıyım eşim Üniversite'de akademisyen. CHP'ye internetten üye oldum bana üyelik kartı gönderdiler . Seçimin yaklaşıyor olması sebebiyle Sivas il Başkanlığına gittim, kartımı ibraz ettim ve çalışmak istediğimi söyledim. Kontrol ettiler ve "Maalesef sizi üye kaydetmiş merkez ancak düşmüşsünüz " dediler. Sebep sorduğumda da zaten AKP'ye kayıtlı olduğu ifade ettiler. Rezil olduğum yetmiyor gibi insan kendini tecavüze uğramış gibi hissediyor . Üstelik bu üye kaydı yeni yapılmamış ta 2009'da Mersin teşkilatından yapılmış. Hemen dilekçe yazıp Mersin Yenişehir AKP'ye faksladılar. CHP'nin yapabileceği bu.. İşin kötüsü Sivas CHP teşkilatından 400 kişinin başına gelmiş bu. 2 yıldır davası sürenler varmış ben ağlayınca anlattılar.

Konu ile ilgili görüştüğümüz yurttaşlar hafta başında gerekli hukuki işlemleri başlatacaklarını ifade ettiler.

Siyasi parti sorgulamalarınızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz

Gökhan ÇELİK

ulusalkanal.com.tr

'Önce Vatan diyenler Şerif-i Şam'a, önce dolar diyenler Vahhabi Suudi Arabistan'a' Gündem Umut Çakırhan, Vatan Partisi'ne Katıldı Gündem Yılmaz Özdil'den CHP'ye çağrı: Vatan Partisi ile birleşin Gündem 'Türkiye 1994 seçimlerinde Sol'un birleşmemesiyle değişime başladı' Gündem