Başbakan Yıldırım: İl ve ilçe müftüleri de resmi nikâh kıyabilecek

Önce Anayasa Mahkemesi imam nikâhı yapılması için resmi nikâh zorunluluğunu kaldırdı. Şimdi de Başbakan Binali Yıldırım müftülere nikâh kıyma hakkı vereceklerini söyledi. Yıldırım’ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Abone ol

AKP bir kez daha medeni hukuku hedef aldı. Anayasa Mahkemesi’nin resmi nikah olmadan dini nikaha ceza veren maddelerinin kaldırılmasının ardından son hamle de Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, müftülere resmi nikah kıyma hakkı verileceğini söyledi.

Evlenme ve ölüm ile ilgili yapılacak düzenlemeyle, ölüm ve evlenme durumlarında yurttaşlar artık nüfus müdürlüğüne gitmeyecek.

Medeni hukuka uygun olmadığı belirtilen düzenlemeyle evlenecek olan kişilere imam nikahı baskısının resmiyet kazanacağı konuşuluyor.

Yıldırım’ın bu açıklamasına sosyal medyadan tepkiler de gecikmedi. Kullanıcılar, düzenlemeyle resmi nikahın itibarsızlaştırılacağını söyledi.

Geçen sene de Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu’ndan resmi nikâh olmadan dini nikâha ceza veren maddelerini kaldırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

YSK: MHP 10 Temmuz'da kurultayı toplayamayacak Gündem Cumhurbaşkanlığı: Çavuşoğlu ile Lavrov, Soçi'de bir araya gelecek Gündem TekGıda-İş'te örgütlü Erikli Su işçileri de grev kararı aldı Gündem IHH'da İsrail açıklamasına tepki Gündem