'Emekliliği boş ver akşam harekat var'

Ankara'yı bombalayan F-16'lara yakıt ikmalinde görevli Kıdemli Başçavuş Bülent Toygar'ın 15 Temmuz öncesi emeklilik dilekçesini verdiği ancak geri çevrildiği ortaya çıktı. Toygar, Üs Komutanı'nın "emekliliği boş ver akşam harekat var" dediğini ve hazırlanmasını istediğini söyledi.

Abone ol

Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli olan ve FETÖ'nün darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Hava Kıdemli Başçavuş Bülent Toygar'ın 15 Temmuz öncesi emeklilik dilekçesini verdiği ortaya çıktı.

Emeklilik dilekçesini geri çevirenin tutuklu eski üs komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van olduğunu söyleyen Bülent Toygar kendisine 'emekliliği boş ver akşam hareket var' dediğini belirtti.

15 Temmuz gecesi Ankara'da bombalı saldırı gerçekleştiren F-16'lara yakıt ikmali yapan tanker uçaklardan birinde sorumlu olan Kıdemli Başçavuş, mahkemedeki ifadesinde yaşadıklarını anlattı.

Toygar, darbe girişimi akşamı evde olduğunu ve üste görevli bir binbaşının kendisini cep telefonundan arayıp uçuş olacağını, üsse gelmesini istediğini belirtti.

"EMEKLİLİĞİ BOŞ VER AKŞAM HAREKÂT VAR: Üsse gitmek için evden çıktığımda anahtarı unuttuğumu fark edip çilingir aradım. Cep telefonuyla tekrar aranıp acil olarak üsse çağrıldım. Üsse gittiğimde Üs Komutanımız Bekir Ercan Van'a emeklilik dilekçemi işleme koyup koymadığını sordum. O da 'emekliliği boş ver akşam hareket var' dedi. Hazırlanmamı istedi."

Uçuş eğitimi almak için 19 Temmuz'da Macaristan'a gideceğini ve uçak biletinin hazır olduğunu savunan Toygar, darbe girişiminin olduğu günle ilgili şunları kaydetti.

"DARBE GİRİŞİMİNDEN HABERİM YOKTU: Geç saatte bir F-16'ya yakıt nakli yaptım. Bir süre daha yakıt için uçak bekledik, gelen olmayınca döndük. Ben 23 senelik astsubayım, emekliliğimi istedim bana bir görev verildi. Bana verilen görev rutin bir görevdi. Bu görevde herhangi bir şüphe sezmedim. Kesinlikle bu olayların içerisinde yer almadım. Bundan bir ay önce yurt dışına çıkmam için bilet alarak hazırlık yapan birisiyim. Böyle hazırlık yapan birinin darbeye teşebbüs etmesi de beklenemez. Benim FETÖ örgütüyle ilgim de yoktur."

ulusalkanal.com.tr

FETÖ operasyonunda il imamları da yakalandı Gündem Elazığ'da 11 polis tutuklandı Gündem Fikri Işık: Benim açıklamam askeri araçların kullanılmaması yönünde Gündem Fethullah Gülen'in 'sağ kolu' Davut Hancı tutuklandı Gündem