'Balyoz' ve 'Casusluk' davalarında yargılanan komutanlara yeni görevler

Balyoz, Askeri Casusluk gibi düzmece davalarla hedef alınan kurmay subaylar, 15 Temmuz sonrası kritik görevlere getiriliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en önemli savaş gemileri olan fırkateyn ve hücumbotların komutanlığı, tertip mağduru kurmay albaylara verildi. Deniz Kurmay Albaylar Erdinç Altıner, Hasan Özyurt, Aydın Sezenoğlu, Ayhan Türker Koçpınar, Haluk Baybaş ve Sadık Kula amiral yetkileri ile çeşitli birimlere atandı.

Abone ol

Balyoz ve Askeri Casusluk gibi tertip davalardan yargılanarak yıllarca hapis yatan kurmay subaylar, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından kritik görevlere getiriliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, pekçok kumpas davası mağduru kurmay albaya önemli görevler verdi.

2 üstün başarı kıdemi alarak öne çıkan isimlerden Deniz Kurmay Albay Erdinç Altıner, başarısı ve azmi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın geleceği parlak subayları arasındaydı. Albay Altıner, TCG Oruçreis fırkateyninin komutanıyken Balyoz Davası kapsamında 3 yıl hapis yattı. Yeniden yargılamada beraat eden Altıner, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevine geri döndü. Albay Altıner, darbe girişiminin ardından 5’inci Fırkateyn Komodoru olarak görevlendirilerek, amiral yetkileriyle 3-4 fırkateynden oluşan bir filoya komutan oldu.

Deniz Kurmay Albay Erdinç Altıner

Deniz Kurmay Albay Hasan Özyurt, Aden Körfesi ve Somali açıklarında deniz korsanlarına karşı mücadelesiyle tanınıyordu. TCG Gediz fırkateynin komutanıyken o da Balyoz tertibiyle gözaltına alındı. 3 yıl hapis yatan ve 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Albay Özyurt da yeniden yargılamayla beraat etti. Albay Özyurt, darbe girişiminin ardından 3’üncü Fırkateyn Komodoru olarak göreve başladı.

Kurmay Albay Hasan Özyurt

Kurmay Albay Ayhan Türker Koçpınar, Gölcük’teki Donanma Komutanlığı Hücumbot Filosu’nda görevliydi. Balyoz tertibiyle 16 yıl hapis cezası aldı. 3 yıl hapis yattı ve yeniden yargılamayla o da beraat etti. Albay Koçpınar, darbenin ardından Hücumbot Filotillası Komodoru olarak göreve başladı.

Kurmay Albay Ayhan Türker

Deniz Kurmay Albay Haluk Baybaş, Hint Okyanusu’nda TCG Barbaros Fırkateyni’nin komutanı olarak görev yaparken Balyoz soruşturması kapsamında tutuklandı. 4 yıl hapis yattı ve sonunda beraat etti. Albay Baybaş, darbe girişiminin ardından Kuzey Görev Grup Komutanı olarak görevlendirildi.

Deniz Kurmay Albay Haluk Baybaş

İzmir Askeri Casusluk davasından yargılanan ve beraat eden Kurmay Albay Sadık Kula da Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı oldu. Deniz Kurmay Albay Aydın Sezenoğlu da 1’inci Fırkateyn Komodoru olarak görevlendirildi.

ulusalkanal.com.tr

Kamuda 47 bin 188 kişi görevden uzaklaştırıldı Gündem 'Ne Darbe Ne Dikta'='Hem Darbe Hem Dikta' Gündem 45 darbeci geniş güvenlik önlemi altında nakledildi Gündem Tunceli'de PKK'lıların gasp ettiği tanker için alarma geçildi Gündem