Davutoğlu: Kuzey Irak'ta aldığımız tedbir neyse Suriye’ye yönelik de alırız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye Amerika tarafından silah ve mühimmat yardımı yapılmasını değerlendirdi. Davutoğlu, "PKK ve PYD’ye herhangi bir silah mühimmat yardımı yapılırsa Kuzey Irak’ta aldığımız tedbir neyse Suriye’ye yönelik de alırız" dedi. Başbakan, "ABD nezdinde gerekli diplomatik girişimler yapılacak, bunu hiçbir şekilde kabul etmediğimiz kendilerine bildirilecek" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Amerika'nın PKK'yı ordulaştırma stratejisi kapsamında PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah ve mühimmat yardımı yapması Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soruldu.

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, "PKK ve PYD’ye herhangi bir silah mühimmat yardımı yapılırsa Kuzey Irak’ta aldığımız tedbir neyse Suriye’ye yönelik de alırız" dedi.

Davutoğlu, "Durum 5-6 ay öncesi gibi değil. 5-6 ay öncesi ya da 1 sene önce DEAŞ’a karşı PYD’yi kullanmayı düşünen müttefik ülkeler PKK’nın Türkiye’ye bir saldırısı olmadığı dönemlerde bunu bir çerçeveye oturtabilirlerdi, yine doğru değildi ama PKK’ya, Türkiye’ye saldırdıktan sonra yardım yaptılar. Kim olursa olsun, PKK ve PYD’ye herhangi bir silah mühimmat yardımı yapılırsa Kuzey Irak’ta aldığımız tedbir neyse Suriye’ye yönelik de alırız. "ifadesini kullandı.

Davutoğlu ABD nezdinde de gerekli diplomatik girişimlerin yapılacağını söyledi; "Bunu hiçbir şekilde kabul etmediğimiz kendilerine bildirilecek." dedi. Başbakan, "Şu anda PYD’ye verilen yardımın PKK’ya gitmeyeceği konusunda hiç kimse bize inandırıcı bir gerekçe söyleyemez" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit eden terörist öldürüldü Gündem Tayyip Erdoğan: Failleri bugün yarın çıkaracağız Gündem "Böyle kepazeliklere izin vermeyin!" Gündem Doğu Perinçek: Amerikan silahıyla kardeşini mi vuracaksın? O silahı yere at! Gündem