Dikkat! Seçim yasakları yarın başlıyor!

Seçim güvenliği tedbirleri belirlendi. Güvenlik güçlerinin izinleri iptal edildi. Bazı seçim yasaklar da yarın başlıyor. Seçimlere ilişkin kamuoyu araştırmaları ve anketler yarından itibaren yayınlanamayacak.

Abone ol

Seçim güvenliği tedbirleri belirlendi. Güvenlik güçlerinin izinleri iptal edildi. Bazı seçim yasaklar da yarın başlıyor. Seçimlere ilişkin kamuoyu araştırmaları ve anketler yarından itibaren yayınlanamayacak.

7 Haziran'da yapılacak genel seçime ilişkin Basın aracılığı ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, yapılması yarından itibaren yarından itibaren yayınlanamayacak. Vatandaşların, elektronik posta adreslerine, telefonlarına mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılamayacak.

Devlet hizmetlerine yönelik törenler düzenlenmesi, demeçler verilmesi ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması yasak olacak. Başbakan ve bakanlarla milletvekilleri, seçim propagandasında makam otomobillerini kullanmayacak.

Seçim için güvenlik tedbirleri belirlendi. Seçim güvenliği için bütün kolluk kuvvetlerinin izinleri iptal edildi. Zorunlu haller dışında tamamı görev başına çağrıldı.

İstanbul'da 7 Haziran'daki milletvekili seçiminin huzur içinde yapılması için yaklaşık 40 bin polis görev yapacak. Ankara'da ise merkez ve dış ilçeler dahil 10 bin 791 sandıkta yaklaşık 12 bin polis güvenliği sağlayacak.

Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecek.

Seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri ilçe seçim kurulu başkanı tarafından verilecek belgeyle görevli oldukları sandıkta oy kullanabilecek.

Elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak.

YSK, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçim sonuçlarını siyasi partilerle paylaşmak amacıyla Siyasi Parti Portalı "SİPPORT"u hazırladı.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

Seçim güvenliği tedbirleri belirlendi Gündem TGB'den Yeni Şafak gazetesine yanıt: Yavuz hırsız ev sahibini bastıramayacak! Gündem Erdoğan sınırları aştı: Görmez, İslam dünyasının lideridir Gündem Poyrazköy davasında sahtecilik yapıldığı belirlendi Gündem