"Türk"süz anayasa girişimine tepki: AKP, CHP ve MHP'ye çağrı

“Yeni Anayasa adı altında yürütülen çalışma Türk milletinin egemenlik hakkını gasp edip, milli devleti ortadan kaldırmayı amaçlıyor.” Milli Anayasa Hareketi bu ifadelerle yeni anayasa için kurulan uzlaşma komisyonuna tepki gösterdi. Hareket adına açıklama yapan eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, “bölücü anayasa girişimini püskürteceğiz” dedi, Türk milletini topyekun mücadele etmeye çağırdı. Korkmazcan muhalefet partilerine de “Masadan kalk” çağrısı yaptı.

Abone ol

Anayasa Uzlaşma Komisyonunda görüşülen “Türk’süz” anayasa girişimlerine Milli Anayasa Hareketi'nden tepki geldi.

Açıklamada bölücü anayasa girişiminin püskürtüleceği belirtildi. Milli Anayasa Hareketi adına açıklamayı Eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan yaptı. Türkiye’nin bir karşıdevrim saldırısıyla yüz yüze geldiğini belirten Korkmazcan, “Ülkemizi ve komşularımızı yıkıma uğratan Büyük Orta Doğu Projesi’ne yeni biçim vermeye çalışan gayretin adın “Yeni Anayasa” girişimdir” dedi.

"TC’NİN TOPYEKÜN GASP EDİLMESİ AMAÇLANIYOR"

Yazılı açıklamada yeni anayasa girişiminin esas amaçlarına dikkat çekildi. Açıklamada, "Bizler, Yeni Anayasa adı altında yürütülen çalışmaları, Türkiye Cumhuriyeti’nin topyekun tasfiyesi olarak görüyoruz. Bu tasfiyenin özü, Türk Milletinin egemenlik hakkını gasp etmek ve ulusal/milli devleti ortadan kaldırmaktır. Bu gasp hazırlığının bir ucunda Anayasa’dan Türk vatandaşlığının kaldırılması, öbür ucunda bölgesel özerklik adıyla egemenliğin parçalanması vardır. Başkanlık rejimi, bu gaspın örtüsüdür" ifadesini kullandı.

Korkmazcan, iktidar ve muhalefet partilerine çağrı da yapıldı, şöyle denildi: AKP yöneticilerini, Anayasa’yı topyekun ortadan kaldırma girişiminden vazgeçmeye ve ülkemizin pek büyük gerçek sorunlarını samimiyetle, açık ve şeffaf politikalarla çözmek için çalışmaya çağırıyoruz. CHP ve MHP’yi, Yeni Anayasa müzakerelerinde yer almayı reddetmeye davet ediyoruz. Kurulan müzakere masalarına oturmanız, bu yıkıcı gayretlere can suyu vermektir. Sağladığınız desteği geri çekmenizi istiyoruz. HDP’yi, Irak ve Suriye’de sözde barış, demokrasi, özgürlük adına gerçekleştirilen işgalleri ve yabancı asker postallarının komşu halkları nasıl ezdiğini, yürekle görmeye çağırıyoruz.

ulusalkanal.com.tr

AB, 3 milyar avroluk fonu onayladı Gündem Davutoğlu: Rusya sürekli sivilleri vuruyor Gündem Cizre’de çatışma: Bir polis şehit Gündem Cizre'deki terör operasyonunda sona gelindi Gündem