Bu hakimi iyi tanıyın

Abone ol

Yarbay Ali Tatar hakkındaki soruşturmanın başındaki savcı, şu anda Yargıtay üyeliği yapmakta olan Süleyman Pehlivan’dı. Tatar hakkında hiçbir somut delil olmamasına rağmen ilk tutuklama kararını, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 39505 sicil numaralı hakimi vermişti.

Bu hukuksuz tutukluluğa yapılan itirazlara hiçbir yasal gerekçe göstermeden hukuka aykırı olarak red kararı veren 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetiydi.

Red kararlarına karşı yapılan itirazları ise hiçbir yasal gerekçe göstermeden red eden 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve onun üyesi Metin Özçelik’ti.

TEK SUÇU BU DEĞİL

Ali Tatar tahliye edildikten sonra savcının yeni hiçbir delil sunmadan ve gerekçe ileri sürmeden yaptığı tutuklama kararını, Oktay Açar’ın muhalefet şerhine rağmen kabul eden 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin üyesi Metin Özçelik’ti.

Ali Tatar’ın ölümüne neden olması Metin Özçelik’in en büyük suçuydu ama tek suçu bu değildi. Hakim Özçelik, Emniyet İstihbarat’ın düzenlediği ve fotoğraflarını ilk kez Odatv’nin yayınladığı iftar yemeğinde de yer almıştı.

Balyoz davasında, özellikle tutukluluk halinin devamına karşı yapılan itirazların değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ydi. Metin Özçelik, o mahkemenin üyesi olarak bütün talepleri reddediyordu.

İstanbul Askeri Casusluk davasında ağır mahkumiyetler veren 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını Özçelik yapıyordu.

Bu davada, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararı ardından Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi davada mahkum olan tutuklu 5 sanığın tahliyesine ve 38 sanık hakkındaki yakama emrinin kaldırılması ile “yeniden yargılama”ya karar vermişti.

Ergenekon davasında Avukat Nusret Senem, Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan ve Hikmet Çiçek hakkında tutuklama kararı veren ve çok sayıda Ergenekon, Balyoz sanığının tahliye taleplerini reddeden de Özçelik’ti.

AB KOMİSYONUNDAN 'TAHLİYE' AÇIKLAMASI

Avrupa Birliği Komisyonu üyesi Johannes Hahn, F tipi örgüt elemanlarının tahliye tertibine sahip çıktı. AB Komisyonu üyesi Johannes Hahn’ın sözcüsü Maja Kocijancic tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Komisyon gelişmeleri yakından takip etmektedir. Bu fırsatı kullanarak Türkiye’nin AB adayı olarak uymayı taahhüt ettiği aralarında hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının da bulunduğu prensipleri hatırlatmak isteriz. Davanın şeffaf ve Türk anayasasına uyumlu ve ilgili yargı kuralları ve mevzuatı çerçevesinde ele alınacağını umuyoruz.”

Hikmet Çiçek

Aydınlık

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye açılım desteği Gündem 1 Mayıs kime ''bayram'' Gündem ''HDP de HDP'' diyerek yeri göğü inletenlere! Gündem Hrant Dink davasında yeni gelişme Gündem