Lavrov, İtalyan dergisine konuştu: ABD'ye yalvarmayız

İtalyan basınına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, pek çok alanda ortak mücadele ettikleri ABD'yi 'pragmatik' davranmaya çağırırken verdikleri işbirliği mesajlarının Rusya'nın taviz vereceği anlamına gelmediğini vurguladı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington’ın Moskova’ya olan yaklaşımının daha pragmatik bir hal alacağına inandıklarını ama arkadaş olmak için de ABD’ye yalvaramayacaklarını söyledi. İtalya’nın aylık Limes dergisine konuşan Lavrov, “Tarih, çıkar dengesi olduğu ve son dakika siyasi kazanımların ön plana geçirilmediği durumlarda ülkelerimizin işbirliği yapabildiğini ve sonuç elde edebildiğini gösterdi” dedi.

Moskova ve Washington’ın uluslararası terörle mücadele gibi daha pek çok ortak görevleri olduğunu hatırlatan Lavrov, “(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin çoğu kez çatışma peşinde koşmadığımızı, ABD ile işbirliğine açık olduğumuzu yineledi” ifadesini kullandı.

Ancak Lavrov bunun Rusya’nın arkadaş olmak için ABD’ye yalvaracağı veya önceliklerini değiştirip Washington’ın saldırgan eylemlerine göz yumacağı anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Diğer taraftan Lavrov, Washington’ın Rusya’yı izole edemeyeceğini ya da Rusya’nın bölgesel seviyedeki etkisini sınırlandıramayacağını anladığının altını çizdi.

(sputnik)

Çin'de hafta sonu tatili iki buçuk güne çıkarılıyor Dünya Ünlü aktör, canlı yayında Trump’a küfretti! Dünya Cenevre görüşmelerine ara verildi! Dünya Kerry: Sınırda teröre karşı tam bir hakimiyet sağlanmak üzereyiz Dünya