2010 KPSS soruşturmasını yürüten savcıyı tehdit eden şüpheli için iddianame hazırlandı

Şaibeli 2010 KPSS soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkman’ı tehdit eden şüpheli için 53 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede, şüpheli Nuri Öztürk’ün F tipiTerör Örgütü’nün üyesi olduğu belirtildi. Başta, Ergenekon ve Balyoz olmak üzere tüm kumpas davalarının da örgüt tarafından kurgulandığı vurgulandı.

Abone ol

Ankara Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Yücel Erkman'ı yürüttüğü KPSS soruşturmasından dolayı arayarak tehdit eden Nuri Öztürk için, iddianame hazırlandı.

Soruşturma, Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Tekin Küçük tarafından başlatıldı. İncelemelerde şüpheli Nuri Öztürk’ün söz konusu telefon hattını satın aldığı ancak ses analizlerinde telefonu kendisinin etmediği anlaşıldı.

Öztürk’e "Silahlı terör örgütüne üye olmak, görevi yaptırmak için direnme, şantaj, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak" suçlamaları yöneltildi.

Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Öztürk'ün "Fetullahçı Terör Örgütü"nün üyesi olduğu ileri sürüldü. İddianamede örgüt üyelerinin hukuka aykırı dinlemeler yaptığı ve bu dinlemeler sonucu elde edilen bilgileri örgütün çıkarları doğrultusunda kullandığı iddia edildi.

İddianamede F Tipinin Başta Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davaları olmak üzere çok sayıda soruşturmada kurgulanan deliller olduğu belirtildi. Örgütün, sahte delillerle Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Emniyet Teşkilatında ve sivil toplum kesimlerinde kendisine muhalif gördüğü kişileri hedef alıp tutuklamalarını sağlayarak tasfiye ettiği de iddianamede yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

TSK sınırda alarmda Gündem Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması: Hükümet süreci... Gündem Dershane kararı AYM’de Gündem HSYK, o hakimler için ''yargılayın'' dedi Gündem