Kaç-Ak Saray'da Suriye toplantısı

Cumhurbaşkanlığı, Suriye Konulu Güvenlik zirvesine ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya bakanlar ve güvenlik yetkilileri katılacak.

Abone ol

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler Ankara'yı hareketlendirdi. Bugün saat 18:30’da Cumhurbaşkanlığı sarayında güvenlik zirvesi toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya bakanlar ve güvenlik yetkilileri katılacak. Toplantıda Türkiye sınırındaki Tel Abyad kentinin PKK'nın Suriye kolu PYD'nin eline geçmesi ve sınır güvenliğinde yarattığı tehlike masaya yatırılacak. Toplantı da ayrıca Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin durumu da görüşülecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde de Erdoğan’a kabinedeki bazı bakanların da yer aldığı bir heyet Suriye konusunda brifing verdi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve ilgili bürokratlar katıldı.

Cumhurbaşkanı bugün ayrıca bir dizi ziyareti de kabul edecek. Bunlardan biri Katar Dışişleri Bakanı Halid El-Atiyye ile yapacağı toplantı.

Ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhrbaşkanı Erdoğan tarafından kabul ed?ile?cek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca’yla da bir araya gelecek olan Erdoğan güvenlik toplantısı öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de baş başa görüşecek.

ulusalkanal.com.tr

YSK'dan AKP'ye ret Gündem Özcan Deniz'den olay yaratacak mesaj Gündem Denizaltıların modernizasyonu tamamlandı Gündem Milli Eğitim Müdürü'nden 'Atatürk'lü skandal ramazan paylaşım Gündem