11 Ocak Çarşamba Kırklareli'de okullar tatil mi

11 Ocak Çarşamba Kırklareli'de okullar tatil mi? Olumsuz hava şartları nedeniyle Kırklareli'ndeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 94 köye ulaşım sağlanamıyor

Abone ol

11 OCAK ÇARŞAMBA KIRKLARELİ'DE OKULLAR TATİL Mİ

Kırklareli'nde, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Valilik kararıyla dün ve bugün de okullar tatil edilmişti.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz Merkez ve tüm İlçelerimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında 11 Ocak 2017 Çarşamba günü eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu ve kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelde aynı gün idari izinlidir" denildi

Yüksek kesimlerde tipi var

Kent merkezi ile Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde yoğun olarak yağan kar yüksek kesimlerde tipi şeklinde yağıyor.

Bu ilçelere bağlı 94 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, hem yolların trafiğe açılması hem de diğer yolların kapanmaması için yoğun çaba gösteriyor.

Ekipler, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısında olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki çalışmalarını yoğun sürdürüyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gece saatlerine kadar yoğun olarak devam edeceği bildirildi.

İSTANBUL KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kofçaz-Kırklareli, Vize-İstanbul karayolları ulaşıma kapandı, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Demirköy, Kofçaz, Vize ve Dereköy Sınır Kapısı yollarında bir çok araç yolda kaldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce ulaşıma kapanan 105 köy yolunu dün açtıklarını ancak bugün etkili olan kar yağışı nedeniyle 66 köy yolunun yeniden kapandığını söyledi.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürdüğünü belirten Eser, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiğini aktardı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise Demirköy ilçesinde zincirsiz araçların trafikte ilerlemesine izin vermiyor.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: benim nezdimde ağzınızla kuş tutsanız önemi yoktur Gündem İzmir emniyetinde görev değişikliği Gündem 11 Ocak Çarşamba Tokat, Çorum, Sinop ve Amasya'da okullar tatil mi Gündem Kırşehir'de FETÖ operasyonu: 10 gözaltı Gündem