Ayla Akat Ata hakkında dava açıldı

Eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak ve Halkı düşmanlığa tahrik etmek" suçlamalarıyla dava açıldı. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığınca 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Abone ol

Eski HDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Aka'nın 4 yıl önce Diyarbakır Bismil'de 2 pkklı teröristin cenazesinde yaptıkları hatırlatıldı.

teröristlerin gömülmesi sonrası bir terörist güvenlik güçlerine atmak istediği bomba elinde patlayınca yaralanmış, Bismil Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen ölmüştü. HDP'li Ata, hastanesi önünde de emniyet amiri ile tartışmıştı.

İddianamede eski HDP'li vekilin mezarlıkta ve hastane önünde yaptığı konuşmalarda; Terör örgütü propagandası yaptığı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, görevli memura hakaret ettiği, suç ve suçluyu övdüğü tespitlerine yer verildi.

Savcılık; HDP'li Ata'nın "Terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, suç ve suçluyu övmek suçlarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etti.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

ulusalkanal.com.tr

Aziz Sancar: Bütün Batı’ya karşı savaştık; İstiklal Savaşı'nı kazandık Gündem Aziz Sancar: Bütün Batı’ya karşı savaştık; İstiklal Savaşı'nı kazandık Gündem AKP'li Nurettin Canikli'den 'Başbakan' açıklaması Gündem AKP'li Nurettin Canikli'den 'Başbakan' açıklaması Gündem