Davutoğlu: Şimdi aynı şeyi söylemez

İstanbul'da gazeteci ve genel yayın yönetmenler ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, muhalefet liderleri ve Genelkurmay Başkanı'na mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye "muhatabınız artık benim' diyen Davutoğlu, Necdet Özel'e ise 'Süreci herhangi bir provokasyona kurban vermeyiz' diyerek mesaj gönderdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Toplantı basına kapalıydı. Görüşmenin ayrıntıları toplantıya katılan köşe yazarlarının satırlarına yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı siyasi tartışmanın parçası haline getirmek istemediğini söyleyen Davutoğlu, ülkedeki kutuplaşmadan CHP ve MHP'yi sorumlu tuttu, yumuşama ortamından yana olduğunu söyledi, "Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye muhatabınız benim" dedi.

Davutoğlu, "Başbakanlığı aldıktan sonra benim ağzımdan kutuplaştırıcı bir söylem duydunuz mu, yoo... Ama Kılıçdaroğlu hâlâ kullanıyor. Sayın Bahçeli hâlâ kullanıyor. Beni Cumhurbaşkanı'nın idare ettiğini söylüyor. Eğer bu makama saygı göstermezse, bizden de saygı bekleyemezler... Artık Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun muhatapları Cumhurbaşkanımız değil, muhatapları benim. " diye konuştu.

Davutoğlu'nun bir diğer mesajı da açılım ile ilgili rahatsızlığını dile getiren Genel Başkanı Necdet Özel'ydi.

Davutoğlu, "Genelkurmay Başkanımızla son on gün içinde üç kez görüştüm. Şimdi aynı şeyi söylemez. Geçmişte milli güvenlik kurulunda da biz bunu defaatle tartıştık. Her zeminde de konuştuk. İki-üç mesaj söz konusu olursa, o zaman kafa karışıklığı olur. Bu noktaya çok zor yerlerden geldik. Onun için de süreci kolay terk etmeyiz. Bu süreci herhangi bir provokasyona da kurban vermeyiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, açılım ile ilgili de "derenin yarısını geçtik, artık adım vakti" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

CHP tabanında istenmeyen adam: Bekaroğlu! Gündem Okul yerine tarlaya gittiler Gündem Bir hâkim bütün Türkiye’yi dinletti Gündem PKK 3 okula saldırdı 3 okula Kürtçe tabela astı Gündem