Vatan Partisi'nden CHP-HDP'nin ortak etkinliğine tepki: Bilim şemsiyesi altında kirli ittifak!

İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Karaburun'da düzenlenecek Bilim Kongresi'ne HDP'li isimleri çağırması tepki topladı. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu Soyer'e yüklendi, ''Türkiye karşıtı bu projeden vazgeçin.'' dedi.

Abone ol

İzmir'de 15. Karaburun Bilim Kongresi başladı. Bilim maskesiyle CHP-HDP ortaklığında yapılan bozguncu etkinliğe dair Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu bir açıklama yayınladı.

Ulusal Kanal'a konuşan Mutlu, "Bilim şemsiyesi altında, bilimsel hiçbir kariyeri bulunmayan HDP temsilcileri meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır." diyerek "Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tunç Soyer skandallara imza atmaya devam ediyor." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

''Değerli İzmirliler;

Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tunç Soyer skandallara imza atmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere; Türkiye karşıtı karikatüristler Jean Plantu ve Michel Kicka’nın katılacağı etkinlik, vatandaşlarımızın ve partimizin tepkisi nedeniyle İzmir Valiliği’nce iptal edilmişti.

Başka bir etkinlik girişiminde Türkiye karşıtı felsefeci Slovan Zizek’in davet edilmesine hemşehrilerimiz ve Partimiz tepki göstermiş ve protesto etmiştik.

Kısa bir süre önce de HDP’nin İzmir’de düzenlediği mitingde sayın Soyer konuşma yaparak destek vermişti.

Bu gün başlayan ve 4 Eylül’de sona erecek Karaburun Bilim Kongresi’ne de yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapmaktadır. Bilim şemsiyesi altında, bilimsel hiçbir kariyeri bulunmayan HDP temsilcileri meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır.

Toplantının sloganı da manidardır! “Kapitalizmin salgınları ve bitmeyen kavga!”

Sayın Soyer’in bitmeyen kavgası kiminledir? Devletimizle mi, milletimizle mi, askerimizle mi? Konuşmacıların sicili, PKK’nın askerimizle devletimizle verdiği “sözde bitmeyen savaş” sabıkalarıyla doludur!

Etkinliğin konuşmacıları; kapatılması için kuvvetli deliller bulunduğu nedeniyle kabul edilen HDP’nin kapatılmasına ilişkin iddianamede yazanları söyleyenlerdir. İddianamedeki suç teşkil eden söylemlerden başka ne söyleyeceklerdir?

Sayın Soyer; LGBT renkleriyle boyadığı Büyükşehir Belediye binasından umudunu kesince belediyenin bazı birimlerini taşıdığı Fuar’ın sütunlarını aynı renkte boyayarak vatandaşlar nezdinde bu Avrupacı zihniyetin reklamını yapmaya vatandaşlarımızı bu konuya alıştırmaya çabalamaktadır.

İzmir’in halledilmesi gereken bir çok sorunu varken, bunlara el atmayıp böyle girişimlerle İzmirlileri oyalamaya çalıştığı için Vatan Partisi İl Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz!

Sayın Soyer’i bu sorulara cevap vermeye ve Türkiye karşıtı bu projelerden vazgeçmeye çağırıyoruz!

Kamuoyuna ve değerli İzmirli Vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunuyoruz.''

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu: ''Yılmadık, dimdik durduk, milletçe birbirimize kenetlendik'' Gündem İçişleri'nden göçmen kararı: Ankara'daki Suriyeliler kayıtlı oldukları illere gönderilecek Gündem Kapatma davasında gözler AYM'de: 2 Eylül’de HDP'nin ek süre talebini görüşülecek Gündem Hulusi Akar'dan Mehmetçik'e tebrik: ''48 saatten daha az bir sürede tahliye tamamlandı'' Gündem