Böcek skandalında bir iddianame daha hazırlandı

Böcek skandalında bir iddianame daha hazırlandı. Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın makam odasını dinleyen polisler hakkında işlem yapmayarak görevi kötüye kullanmakla suçlandı. İddanamede, Altıparmak'ın "kendisi gibi, örgüt üyesi polisleri savunmak için refleks geliştirdiği” ifade edildi.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği ile suçlanan Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Altıparmak, böcek skandalına adı karışan polisleri yalan beyanda bulunarak korumakla suçlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisinin dinlendiği ortaya çıkmış, bu nedenle Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu anlaşılan koruma polisleri hakkında dava açılmıştı.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Altıparmak'ın böcek yerleştiren polisleri koruduğu kaydedildi. İddianamede, Altıparmak'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da katıldığı toplantıda arama-tarama faaliyetlerini gizleyerek yalan beyanda bulunduğu belirtdi. İddanamede Altıparmak'ın “Kendisi gibi FETÖ örgütü üyesi polisleri savunmak için refleks geliştirdiği” tespine yer verildi.

“Görevi kötüye kullanmak” ile suçlanan Ömer Altıparmak'ın 2 yıla kadar hapsi istendi.

ulusalkanal.com.tr

Dışişleri Bakanı: Şu aşamada bilgi veremem Gündem Zeynep Küçük hakkındaki infaz yargıdan döndü! Gündem Erdoğan, G-20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesini açıkladı Gündem Muharrem İnce'den delegelere çağrı Gündem