Başbakan yatırım teşvik paketini açıkladı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantı devam ederken kameralar karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım işçi, işveren ve esnaf için teşvik paketini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında Bakanlar Kurulu bugün saat dokuzu on geçe Çankaya Köşkü’nde toplandı.

Yıldırım, toplantı sürerken kameralar karşısına geçti, işçi, işveren ve esnaf için teşvik paketini açıkladı.

Başbakan, Terör mağduru yurttaşların sigorta borçlarının erteleneceğini söyledi, “Şehit yakınlarına devlette iş verme konusu gecikmeden yerine getirilecek” dedi.

Doğal afetlerde ekonomik kayba uğrayan yatırımcıların sigorta borçlarını da bir yıl ertelediklerini söyleyen Yıldırım yenilenen ticari araçlardan da ÖTV alınmayacağını ifade etti.

Bağ kur sistemine dahil olan işverenlerin borcu için kolaylıklar sağlanacağına dikkat çeken

Başbakan “Esnafımız borcunun ana borcunu ödeyecek, Kredi kullanımında taşınabilir menkuller de artık teminat olarak gösterilebilecek” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım "Bölge bazlı teşvik sisteminin yanı sıra proje bazlı teşvik sistemi de getirilecek.Tarımda yılın iki diliminde teşvik vereceğiz" diye konuştu.

Bakanlar Kurul'unun diğer gündem maddelerini Doğu ve Güneydoğu’da yapılacak yatırımlar, İsrail ile yapılan anlaşmanın detayları ve Rusya ile düzeltilmeye çalışılan ilişkiler oluşturuyor.

ulusalkanal.com.tr

Zaharova: Rus-Türk ilişkilerinin düzeltilmesi iki halkın da yararına Gündem Karadeniz'de PKK sığınakları imha edildi Gündem İzmir'de yolunu kesen teröristlerden kalp krizi numarası yaparak kurtuldu Gündem 37 yıl önce PKK'nın katlettiği Zeki Ön mezarı başında anıldı Gündem